Title of a News Article

Urfa Harran Tıp'ta talep arttı

Urfa Harran Tıp'ta talep arttı
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde minimal invaziv yüz plastik cerrahi işlemleri konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Opr. Dr. Betül Şahin, dolgu ve botox deneyimlerini paylaştı. 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık hizmetlerinin yanında eğitim faaliyetlerini de sürdürüyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen’in moderatörlüğünde Opr. Dr. Betül Şahin “minimal invaziv yüz plastik cerrahi işlemleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda özellikle dolgu ve botox ile ilgili teorik ve pratik deneyimlerini paylaşan Opr. Dr. Şahin, hastalar üzerinde uygulamalar da yaptı. 

Prof. Dr. İsmail İynen, seminerde yaptığı açıklamada, şu ifadeleri dile getirdi:

“Günümüzde yüz estetiğine olan talep son derecede artmıştır. Diğer taraftan fasiyal plastik cerrahi son otuz yılda çok kademeli ama çok da belirgin bir evrim geçirmiştir. Son yıllarda ise gerek ilerleyen teknoloji gerek dünyayı derinden etkileyen pandemi nedeniyle insanlar kendileriyle daha çok baş başa kalmaya başlamıştır. 

Ayrıca kendilerini her an her yerde ve daha çok inceleme olanağı bulmuşlardır. Bu da güzellik algısının değişmesine, belki de daha önceden normal olarak görülen yüz yapılarının bir kusurmuş gibi görünmesine ve üzerinde daha çok düşünülmesine, bir yandan da güzel olana ulaşabilmenin daha kolay hâle gelmesine neden olmuştur. Baş ve boyun bölgesinin estetik ve rekonstruktif işlemler kulak burun boğaz hastalıklarının müdahale ettiği alanlar içerisinde olup, Türkiye’de gittikçe artan sayıda kulak burun boğaz doktoru kendi pratiğinde fasiyal plastik cerrahi adı altında başarılı uygulamalarda bulunmaktadır.” 

Toplantıya Şanlıurfa ve çevre illerden birçok kulak burun boğaz doktoru katılma fırsatı bulurken, katılımcılar böyle bir toplantının Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı Harran Üniversitesi Hastanesi, Prof. Dr. İsmail İynen ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2022, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195