Title of a News Article

Urfa’da sağlık çalışanları istifa etti

Urfa’da sağlık çalışanları istifa etti
banner206

Şanlıurfa’da Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen çok sayıda işçi Öz Sağlık İş Sendikası’ndan istifa etti. Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanları yetkili sendikadan istifa ederek, Aile Sağlık İş Sendikasına geçti.

Şanlıurfa’daki hastanelerde görev yapan kadrolu işçiler, üye oldukları Hak İş Federasyonu’na bağlı Öz Sağlık İş Sendikası’na tepkililer. Atama ile gelen Öz Sağlık İş Sendikası yönetiminin, son yapılan sözleşmede eski sözleşmedeki bazı hakların alınmasına tepki gösteren kadrolu işçiler, sendikadan istifa etmeye başladı.

İşçilerin, sendikadan istifa etmelerinin başlıca sebepleri aidat ücretinin çok yüksek olması, gece çalışması ve yol ücreti olarak gösterildi. Ayrıca atama ile gelen Öz Sağlık İş Sendikası yönetiminin, seçim kararı almamasından dolayı da işçilerin istif etmesinde etkin rol oynadığı öğrenildi.

Yetkili olan Öz Sağlık İş Sendikasından istifa eden Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanları toplu olarak bir ilki gerçekleştirip Aile Sağlık İş Sendikasına müracaat edip geçişlerini sağladı. Aile Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kemal Demir ve Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Temsilcisi Kemal Ataşlar, sendika değişikliği yapan arkadaşlarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195