Title of a News Article

Vali Karantinalı yerleri açıkladı

Vali Karantinalı yerleri açıkladı
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ilimizde Korona virüs'ten (Covıd -19) dolayı şu ana kadar vefat eden kimsenin bulunmadığını bildirdi, bazı yerlerde karantinanın uygulandığını söyledi. 

İlimizde kaç hastanın bulunduğuna ilişkin bir rakam vermeyen Vali Erin, bu konudaki bilgilerin Sağlık Bakanlığında mevcut olduğunu söyledi. Yerel TV kanallarındaortak canlı yayınında Korona virüs'le mücadele konusunda alınan önlemleri anlatan ve vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Vali Erin, ''Urfalı hemşerilerimiz müsterih olsun. Sosyal medyada yer alan asılsız haberlere itibar etmemelerini istiyoruz.'' dedi. .Korona virüsle mücadelede en başarılı illerden biri durumunda olduklarını anlatan Vali Erin, şunları kaydetti:

''Umre'den gelenlerle ilgili çok hızlı hareket ettik. Taziye evlerinde halılar kaldırıldı. Açıldıklarında da çay-kahve, yemek olmayacak. Risk değerlendirmelerini Urfa özelinde, oda oda, yatak yatak, sağlık personeli, malzeme noktasında neler yapılması gerektiğini ele aldık. 

Urfa'da tespit edilen bazı vakalar var. Hastanelerde Viranşehir ve Birecik'teki yerleşim yerleri dışında Karaköprü'de Güllübağ ve Atakent'te birer bina, Haliliye'ye bağlı Şair Nabi mahallesinde bir bina, Eyyübiye'de Yenice'de bir evde karantina uygulamamız var. Birecik'te karantina süresi sona erdi. Testleri pozitif çıkan hastaların irtibatlı olan kişilerin belirlenerek gözlem altına alınmaları, temas hikayelerinin 

15 günlük takip süresi söz konusu... Urfalıların sağlık açısından güvenliği için bu tedbirler alınıyor. 

Talebyad ve Resulayn'da da gerekli önlemleri aldık, bir ay önce oraya araç ve insan girişini yasakladık. Akçakale Gümrük kapısında termal kamera sistemi kurduk. 

''Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz. Evde sıkıldım, dışarı çıkmak benim için sorun olmaz. Herkes evinde zaten, ben çıkabilirim. Temiz hava iyi gelir...” diyenler, kendisine, sevdiklerine ve çevresindekilere çok büyük zararlar verebilirler. Tedbirli olmak, toplum sağlığı açısından kaçınılmaz bir zarurettir.

Urfalılar gerekli duyarlılığı gösterirse inşallah sokağa çıkma yasağına gerek kalmaz.'' 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2020, 22:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
kemal
kemal - 4 yıl Önce

ölen yokmu gelin size isimlerine kadar sayıyım yazık be

kemal
kemal - 4 yıl Önce

yorum kısmı koymussunuz işinize geleni onaylıyor işinize gelmeyeni onaylamıyorsunuz sizin iş bu kadar olur biraz açık olun tepkilere vs konularda vatandaşın yanında olun. hep kendinize olmaz.

SIRADAKİ HABER

banner195