Title of a News Article

Yapışık ikizler ameliyatla ayrıldı

.

Yapışık ikizler ameliyatla ayrıldı
banner206
 ŞANLIURFA’da, göğüs ve karnından yapışık siyam ikizleri, 2 saat süren başarılı ameliyatla birbirinden ayrıldı.

Şanlıurfa’da hamileliğinin 38'inci haftasında doğum sancıları tutan Gülçin Yaşar, eşi Adem Yaşar tarafından Özel Metrolife hastaneye götürüldü. Burada sezaryenle doğum yapan Gülçin Yaşar'ın erkek ikizleri, karın ve göğüs bölgelerinden yapışık olduğu ve aynı karaciğeri paylaştıkları belirlendi. Yaklaşık 1 ay hastanede süren tetkiklerin ardından Çocuk Cerrahi Uzmanı Ali Suat Erkoç başkanlığında oluşan 5 kişilik ekip, göğüs ve karnından yapışık siyam ikizlerini başarılı ameliyatla birbirlerinden ayırdı. 2 saat süren zorlu operasyonunun ardından birbirinden ayrılan siyam ikizlerinin yeni doğan ünitesinde tedavileri devam ediyor.

Şanlıurfa’da ilk defa zorlu bir ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden doktor Ali Suat Erkoç, "Bizim için oldukça zor bir ameliyat oldu. Burada ameliyat kadar ekibinde iyi olması gerekiyordu. Özellikle anestezi ekibimizin bir ameliyat masasında birbirine yapışık iki hastayı beraber uyutması ve onları sorunsuz bir şekilde uyandırması gerçekten takdir edilecek bir durumdur. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Çok yavaş ve ince bir ameliyattı ve sabırlı davranarak ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastaları beslemeye başladık. Bir sorun çıkmadığı takdirde 15-20 gün içerisinde hastalarımızı taburcu edeceğiz. Sağlık durumları çok iyi hastalarımızı solunum cihazından çıkardık. Karaciğer fonksiyonları da iyi durumdadır" dedi.

Şanlıurfa’da ilk kez siyam ikizleri ayırma ameliyatının gerçekleştirildiğini ifade eden
Metro life Hastanesi Başhekimi Doktor Cengiz Karakucak, "Hastanemizde doğumu gerçekleşen siyam ikizlerin ameliyatla ayrılmalarını sağladık. Yaklaşık 1 ay önce bir ekip oluşturarak doğumu hastanemizde gerçekleştirdik. 1 ay boyunca doktorlar tarafından takibi yapıldı. Bu hastalar dünyada 500 binde bir hastalardır. Şanlıurfa’da ilk kez böyle bir ameliyat yapıldı. Karaciğer yapışıklığı nedeniyle zor bir ameliyat oldu. Ekipteki arkadaşları kutluyorum" diye konuştu.

Dünyaya yapışık olarak 1 kilo 900 gram ağırlığında gelen Mehmet ve Nebi ismi verilen siyam ikizlerinin birbirinden ayrılmasının mutluluğunu yaşayan Yaşar çiftçi ise hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195