Title of a News Article

Yüz felci geçiren hastanın yüzü güldü

Yüz felci geçiren hastanın yüzü güldü
banner206

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Haliliye Ek Hizmet Binasında KBB doktorları tarafından yüz felci geçiren hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

49 yaşındaki K.D. isimli kadın hasta yaklaşık 1 ay önce sol tarafta yüz felci şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binasında bulunan Kulak Burun Boğaz polikliniğine müracaat etti. Hastanın yapılan muayenesinde sol gözünü kapatamadığı, sol kaşını ve dudağını hareket ettiremediği görüldü.  Hastaya yapılan tetkikler neticesinde sol kulakta iltihabi dokuya (kolesteatoma)  bağlı kronik iltihaplanma olduğu anlaşıldı. Bu iltihaplı dokunun yüz sinirinin geçtiği kanalı tahrip ederek yüz felcine sebep olduğu tespit edildi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı  Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Erkan Kaplama “ Radikal mastoidektomi dediğimiz ameliyat ile çok yaygın olan iltihabı dokuyu temizledik. Yüz sinirinin üzerindeki iltihabi dokuları da temizleyerek, tahrip olan kanalın üzerini hastanın kendi dokusu (perikondrium) ile kapattık.  Hastanın bugünkü kontrolünde yüz felcinin tamamına yakın düzeldiğini gördük.  Tekrarlayan veya geçmeyen kötü kokulu kulak akıntıları kronik kulak iltihabının belirtisi olabilir. Bu iltihabi durumlara müdahale edilmediği takdirde yüz felci, menenjit ve beyin absesi gibi tehlikeli durumlara yol açabileceği unutulmamalıdır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195