Title of a News Article

Şartı mı illa şehrin içine yapılması!

Şartı mı illa şehrin içine yapılması!
banner206

Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan toplantılarına başladı. Gündem maddeleri arasında olduğu öğrenilen trambüs meselesinin yaklaşık 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Şehrin merkez güzergahları ve tarihi sokaklarından geçirilmesi planlanan ve bir önceki dönem Belediye Başkanı zamanında projesi yarım kalarak durdurulan trambüsle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Dün tekrar başkan vekilliğine seçilen Ahmet Kaytan Başkanlığı'nda yapılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme getirilen trambüs hattının yaklaşık 11 ay içerisinde tamamlanması için görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.

Birçok nedenden dolayı durdurulan trambüs hattı projesi hayali gerçek olacak mı? Şehrin içerisinde olması, trafiği ne kadar rahatlatacak veya ne gibi olumsuz etkilerle karşılaşılacak henüz tam olarak bilinmiyor.

Trambüsün geçiş noktalarında bulunan esnafın ifadeleri doğrultusunda birçok noktada trafik kilitlenecek, dönüş noktalarında sıkıntılar yaşanacağı ileri sürülmeye devam ediyor.

Peki Bu proje farklı yöne çekilse nasıl olur?

Yapımı bir türlü tamamlanmayan ve ilk yapım esnasında da tepkilere neden olan trambüs hattı neden şehrin içine yapılıyor. Sıkışan trafik noktaları trambüsle birlikte daha da çıkılmaz bir hale gelecek.

63 ring hatları bile hali hazırda bu güzergahlarda birçok noktada trafiğin sıkışmasına neden oluyor. 

Trambüs projesi Balıklıgöl bölgesine değil de, neden Karaköprü ve Harran Üniversitesi bölgesine yapılmıyor. Bu konuda birçok bilir kişi trambüsün bu yönde yapılması kanaatinde ve şehre daha faydalı olacağı düşüncesinde.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195