Title of a News Article

Erin Hilvan'da denetimlere katıldı

Erin Hilvan'da denetimlere katıldı
banner206

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 1 Ekim 2020 günü 81 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen koronavirüs salgınıyla mücadele denetimlerine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Hilvan ilçesinde katıldı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının denetlendiği faaliyetlerde, tüm iş kolları ve yaşam alanları kontrol edildi.

Kaymakam Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile birlikte iş yerlerini ziyaret eden Vali Erin, salgınla mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uymanın önemine değinerek denetimlerin süreklilik taşıyacak şekilde yapılacağını söyledi.

“Sağlık için, hepimiz için” sloganıyla gerçekleştirilen denetimlerde, vatandaşlara rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Vali Erin, tedbir ve kurallara uymayan iş yerlerine yaptırım uygulamaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi.

Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinde gün boyunca eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde, halkın yoğun olarak bulunduğu şehir içi toplu taşıma araçları, lokanta, kafe ve restoranlar, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, bakkal, market, manav ve benzeri küçük işletmeler, kahvehaneler, çay bahçeleri, nikah salonları, berber ve kuaförler, konuk evleri, ticari taksiler ve taksi durakları ile park ve bahçelerde vatandaşlara ulaşıldı.

Muhtarlar ve meslek odaları temsilcilerinin de iştirak ettiği denetimlerde, vatandaşların kalabalık oluşturabileceği yerlerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, iş yerlerinde hemen giderilebilir nitelikte anlık uygulamalardan kaynaklı süreklilik taşımayan aykırılıklar için birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, iş yeri, ticari taksi ve toplu ulaşım araçları için üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün şeklinde faaliyet durdurma cezası verilecek.

Halk sağlığı açısından ciddi anlamda risk oluşturan ve süreklilik oluşturan ya da kurallara/önlemlere aykırı davranışlarda ısrar edilen aykırılıklar için ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek cezalar uygulanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195