Title of a News Article

Urfa'da Yunus Emre sergisi açıldı

Urfa'da Yunus Emre sergisi açıldı
banner206

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı münasebetiyle, Eskişehir Valiliği himayesinde Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Yunus Emre” sergisi, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Resim önizlemesi

İsmi Eskişehir ile anılan ve aynı zamanda evrensel bir değer olan Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılında en iyi şekilde anılması, Yunus Emre sevgi dilinin tüm Türkiye’de bilinirliğinin anlaşılması adına düzenlenen serginin açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile davetliler katıldı.

Açılış töreninin ardından sergiyi ziyaret eden Vali Erin ve beraberindekiler, minyatür, tezhip, hat, naht, dokuma, seramik, kilim gibi eserlerden oluşan ürünleri incelediler.

Ziyaret sonunda sergi anı defterini imzalayan Vali Erin, Eskişehir Valiliği’ne ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm Şanlıurfalıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nün, “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa” projesi kapsamında hazırladığı sergi daha önce Van ve Trabzon illerinde gerçekleştirilmişti.

Resim önizlemesi

Şanlıurfa’nın ardından İzmir, Antalya, İstanbul ve Ankara’da da ziyarete açılacak olan sergide, geleneksel Türk el sanatları minyatür, tezhip, hat, naht, süzeni gibi tekniklerin kullanıldığı otuzdan fazla eser, Yunus Emre’nin yaşadığı dönemi ve hayatını anlatan giysiler, Selçuklu dönemini anlatan seramik formlar, dokuma kilim, heybe ve seccade gibi eserler yer alıyor.

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genelge ile de 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti.

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195