Title of a News Article

Çelik, büyükşehire çağrıda bulundu

Çelik, büyükşehire çağrıda bulundu
banner206

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yapılan Uğurlu Sanayi Sitesinde yaşanan ulaşım, içme suyu ve yol sorununu dile getiren Mimar Bahattin Çelik, bütün altyapıyı hazırlamışlar, büyükşehire yakışacak böyle bir tesisin Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade ederken esnaf ise, sorunların bitmesiyle sanayi faaliyete geçer dedi.

Şanlıurfa, büyükşehir statüsüne girmeden önce yapımı Uğurlu Beldesi tarafından tamamlanan Uğurlu Sanayi Sitesi, Şanlıurfa merkezde bulunan aşağı sanayi esnafı ile mahalle aralarında bulunan sanayi esnafı getirilecekti. Yaklaşık 300 işyerinin bulunduğu ve milyonlarca paranın harcanıp yapıldığı sanayi sitesi gerekli çalışmaları görmeyince kaderine terk edilerek bırakıldı. 
 

Elektrik, su ve alt yapısı dâhil birçok yapımı biten ve kullanılmaya müsait olan sanayinin faaliyete geçirilmesi için Mimar Bahattin Çelik, yetkililere acilen sanayi içi yolu, içme suyu ve ulaşımın sağlanması için yetkilileri göreve davet etti. Ekonominin canlanması için büyük fırsat olduğunu ifade eden Mimar Çelik, bütün altyapıyı hazırlamışlar, büyükşehire yakışacak böyle bir tesisin Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerekir dedi. 
 

Sanayi de bulunan esnaf ise, ulaşım, içme suyu ve yol sorunumuz var onlar yapılsa Kamberiye Mahallesinde bulunan sanayi esnafı, mahalle aralarında bulunan sanayi esnafı da gelir diyerek yetkililere çağrıda bulundu. 
 

“SANAYİ BÖLGESİ ADETA KADERİNE TERK EDİLMİŞ”
 

300 dükkanda oluşan sanayi alanının adeta kaderine terk edildiğini ifade eden Mimar Bahattin Çelik: “Toplum tarafından bir sanayi alanımız olsun diye imar çalışması yapıldı. İmar çalışmasının ardından yatırımcılar buraya dükkan yapmaya başladı ve yaklaşık 300 dükkan yapıldı ama bölge adeta kaderine terk edilmiş durumda. Yaptığım incelemelerde internet altyapısından, elektrik altyapısından bütün çalışmaları yapılmış bir tek yol çalışması yapılmayınca bölge kaderine terk edilmiş” dedi.
 

“YATIRIMCILAR BURADAN ÇEKİLMİŞ DURUMDA”
 

Beklenen çalışmalarının yapılmadığından dolayı yatırımcının burada çekildiğini söyleyen Bahattin Çelik: “Bununla birlikte yatırımcılar buradan çekilmiş durumda. Şu anki mali durumda burayı yapmaya çalışırsak 200-300 milyon TL arası bir bütçe gidecektir. Böyle bir alanı kaderine terk etmememiz gerekiyor” diye konuştu.
 

“ŞANLIURFA EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASI GEREKİYOR” 
 

Sanayi alanının Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerektiğini de ifade eden Çelik: “Az önce de belirttiğim gibi burası stratejik bir konuma sahip. Aşağı sanayi dediğimiz bölgede çok ciddi sıkıntılar mevcut, şehrin göbeğinde, şehrin süetini bozuyor bununla beraber kokusundan, trafiğinden o bölge artık yaşanmaz hale gelmiş. Şuanda böyle müthiş bir alanımız var yatırımcılar buraya binaları yapmışlar, bütün altyapıyı hazırlamışlar Büyükşehir’e yakışacak böyle bir tesisin Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

“ESNAFLARIN GELMESİ İÇİN KÖTÜ GÖRÜNTÜNÜN KALKMASI LAZIM”
 

Büyük bedellerle yapılan alanın faaliyete geçmesi için önemli öneri de bulunan Bahattin Çelik: “300 adet dükkanı bugün yaparsak çok büyük bedeller gidecek ama burada her şey hazır, şehrin dışında tam bir sanayi alanı yani bu alanın ekonomiye katılması ile birlikte şehir merkezi rahat bir nefes alacaktır. Diğer esnafların da buraya gelmesi için bu kötü görüntünün kalkması lazım. Yatırımcının buraya gelmesi için buranın popüler hale gelmesi gerekiyor” dedi.
 

“YÖNETİCİLERİN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMESİ GEREKİYOR”
 

Mimar Çelik: “Yatırımcı buraya o kadar inanmış ki dükkanının içini tamamıyla düzeltmiş fayansına, boyasına, camlarına kadar yapmış çünkü Şanlıurfa’daki yöneticiler buraya sanayi alanı yapılacağı sözünü vermiş ama buranın yolu, kaldırımı yapılmadığı için bundan pişman olup dükkanı bu halde bırakmış. Yatırımcıyı buraya çekmek için o ildeki yöneticilerin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor, görevlerini yerine getirselerdi zamanında burası bu halde olmazdı” ifadelerini kullandı.
 

“BÖLGE SANAYİ ALANI OLSUN”
 

Son olarak yöneticilerin biran önce çalışmalarının başlatılması gerektiğini ifade eden Bahattin Çelik: “Şu anda bulunduğumuz dükkan 150 metre karelik bir alan arsa değeri ile birlikte yaklaşık 1 milyon TL’ye yeniden yaparsınız, bu tarz yaklaşık 300 dükkan var burayı kaderine terk etmeyelim. Yöneticiler bir an önce çalışmalarını yapsın bölge sanayi alanı olsun” dedi.
 

“SANAYİNİN SORUNLARININ ACİLEN ÇÖZÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
 

Sanayiye esnaf gelmesi için sorunlarının bitirilmesi gerektiğini ifade eden Sanayi Esnafı Mehmet Çifteri: “Kamberiye Mahallesinde bulunan küçük sanayi sitesinde esnaftım Uğurlu Sanayi Sitesine geldik diğer esnaf arkadaşlarımızın da buraya gelmeleri için çağrıda bulunuyoruz ve yetkililere buradan sesleniyoruz, buranın yolarını, su sıkıntılarını gidermelerini acil bir şekilde talep ediyoruz” dedi.
 

“BÜYÜK SERVETLERLE YATIRIM YAPTIK AMA ÇALIŞMA YOK”
 

Büyük servetlerle işyerlerinin yaptıklarını ifade eden Sanayi Esnafı Adnan Bulut ise: “Şu anda rezillik içerisindeyiz, burası bir sanayi değil bir çöl gibi büyük servetlerle yatırım yaptık ama bir şey yok. Mesela buradan Akçakale yoluna çıkacağız trafiğin akışından dolayı çıkamıyoruz buraya bir kırmızı ışık, kavşak istiyoruz. Yetkililere çağrımız, burası düzenli değil diye esnaf buraya gelmiyor mağduruz buraya bir el atsınlar yolunu, suyunu yapsınlar” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195