Title of a News Article

Kaya, Bakan Varank ile görüştü

Kaya, Bakan Varank ile görüştü
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın de yer aldığı 365 Oda ve Borsanın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Şanlıurfa’yı ve Urfa Fıstığını gündeme getirdi.

2019 yılında 31 bin 931 tonluk üretimle Şanlıurfa’nın fıstık üretiminde ilk sırayı aldığını ve bu yıl da tahmini 156.000 ton fıstık rekoltesi ile liderliğini koruyacağını belirten Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası bünyesinde projelendirilen Fıstık Lisanslı Depo için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan destek talep etti.

Daha önce kurduğu Pamuk ve Hububat lisanslı depolarla Şanlıurfa’da büyük ihtiyaçlara cevap veren Şanlıurfa Ticaret Borsası, Kentimizde bir fıstık lisanslı depo kurulması için girişimlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 dönüm üzerine kurulması planlanan Fıstık Lisanslı Depo için düşünülen bütçe 17 Milyon TL. Şanlıurfa Valiliği’nin yüzde 1 ortaklıkla dâhil olduğu proje fıstıkta standardizasyon, kayıt dışılığın önlenmesi ve fıstık üreticisine sağlanacak destek açısından önem arz ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195