Title of a News Article

Urfa'nın kaynakları tüm Türkiye'ye yeter...

Urfa'nın kaynakları tüm Türkiye'ye yeter...
banner206

Şanlıurfa ne zaman gelişecek, ne zaman büyüyecek, ne zaman adından gururla söz ettirecek?

Kadim kent Şanlıurfa, Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir şehir. Bunun yanı sıra, tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kazmanın vurulduğu her adımda tarih fışkıran eşi benzeri olmayan maneviyatın ve huzurun başkentidir Şanlıurfa.

Bu özelliklere sahip bir şehrin öz kaynaklarını kullanabilmek ise bu şehirde gerçekten büyük marifet istiyor. Şanlıurfa’nın tanınmış iş adamlarından Canpolatlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi İş Adamı Abdulhadi Canpolat, twitter hesabından özeleştiri kabul edilecek bir paylaşımda bulunarak, Şanlıurfa’nın değerlerinin kullanılabilmesi adına neler yapabiliriz diye kafalarda soru işareti bıraktı.

Komşu illerimizin başarılarına çamur atıp izini bırakmaktansa, kendi öz sermayelerimizi kullanmamız yönündeki sitemli söylemlerini dile getiren Canpolat, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Şunu kabul etmek gerekli ki, Şanlıurfa Dünyanın en verimli topraklarına sahip. Yanı sıra inanç turizmi ve her yerden tarih fışkırıyor adeta bizim bacasız sanayimiz bu işlenirse hakkıyla ama günlük hayaller peşinde koşmak enerjimizi tükettiğini fark etmekte bir meziyet olmalı. Gelip geçici hayaller peşinde koşup sonra çevre illerin ticari verileri ihracat rakamlarını görünce vay be demekten başka başka bir şey yapamayız. Mevcudu işleyip üretmek, şehrimizi her alanda ziyadesiyle kalkındıracaktır diye düşünüyorum.

Her yer siyaset kokuyor herkes işini gücünü bırakıp ihtisası dışında işler ile uğraşırsa kaybeden yine bizler oluruz. Siyasetçi proje üreten değil, takip edip sonuçlandıran olmalı. İş dünyası birlik olup üretmeli ekip ruhu olmalı.

Yatırımcı, siyasetçilerimizi yönlendirip ilimizin kalkınması için çaba gösterip enerji harcamalı sonra oturduğumuz yerden ‘neden bu şehir böyle’ diye siyasetçilerimizden şikayetçi olmamız sanırım işin en basiti. Yatırımcı, siyasetçi… Herkes kol kola tek amaç ilimiz olmalı.

Kalkınmayı hedeflerken, en önemli olan noktalardan biri ülkemize ve dış dünyaya servisi basın yayın medyada bu çalışmalarda olmalı. Bizlerde ilimizde mevcut  basın kuruluşlarımıza sahip çıkmalıyız.”

Abdulhadi Canpolat, bu söylemleri ile hangi şekilde başarıyı elde edileceğini kısaca tarif etti. Kentin siyasileri başta olmak üzere A’dan Z’ye tüm yetkilileri kalkınma adına ellerinden gelenin ardına koymamaları gerekiyor. Şanlıurfa Türkiye’nin en geç nüfusuna sahip olan bir şehir. bu şehirde sanayi ve tarım ne kadar çok gelişirse, o kadar da evlere; aş, huzur ve mutluluk girer.

URFASTAR / ANALİZ HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195