Title of a News Article

Kadın Başkan'dan Kadir Gecesi mesajı...

Kadın Başkan'dan Kadir Gecesi mesajı...
banner206

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda bin aydan daha hayırlı geceye ulaşmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının son günlerinin yaşandığını dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, “Maneviyat duygularının üst seviyeye çıktığı mübarek Ramazan ayının bitmesinin hüznünü yaşarken yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine ulaşmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbeye açılan ellerin geri çevrilmediği ve kabul edildiği, tan yeri ağarana kadar bütün meleklerin yeryüzüne indiği mübarek geceyi ruhuna uygun değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Kadir Gecesinin günahlardan arınma için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Çakmak, “Bu mübarek gece günahlardan arınma ve mağfiret için ilahi fırsattır. Kadir Gecesinin değeri ve önemi bilinerek değerlendirmeli, rahmet ve mağfireti bol, tövbe edeni affetmeyi seven yüce Allah’tan bağışlanmayı dilemeli ve bol dua etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün insanlığın başına bela olduğunu ve insanlığın salgından kurtulması için bu mübarek gecede dua çağrısında bulunan Çakmak, mesajında şunları kaydetti: “İnsanlık olarak zor günler yaşıyoruz ancak duanın bertaraf edemeyeceği musibetin olmadığını bilerek bu mübarek geceyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizi ve yakınlarımızı kaybettik. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan tekraren rahmet diliyorum. Rabbimden mübarek Kadir Gecesi hürmetine bu salgın hastalığı bitirmesini diliyorum. Bu vesileyle Kadir Gecesinin özelde tüm hemşerilerime genelde ülkemize, İslam alemine, tüm insanlığa hayır getirmesini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142