Title of a News Article

Siverek'te Ahilik Haftası düzenleniyor

Siverek'te Ahilik Haftası düzenleniyor
banner206

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ‘’Ahilik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen esnaf gecesine katıldı.

Siverek Belediyesi ile Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği tarafından Cudi paşa konağı sosyal tesislerinde düzenlenen ‘’Ahilik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında esnaf gecesi düzenlendi.

Gecede ilçede esnaflık yapan meslek sahiplerinin yer aldığı slayt gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasında Ahilik haftasıyla ilgili bilgiler veren Esnaf ve Zanaatkârlar Dernek Başkanı Hamza Saklım gece de esnafların Kültür Çarşısı talebini Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a iletip katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Esnaf gecesinde esnafların Ahilik haftasını kutlayan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak konuşmasında şunları kaydetti. ‘’Ahilik aslında kökleri çok uzun yıllara dayanan İslam tarihinden bu güne kadar gelmiş öf, adet, gelenek ve kuralları ve kaideleri barındıran bir yapıdır, Ahiliğin yedi güzel kuralını uygulayan yerine getiren tüm esnaf kardeşlerimiz tüm vatandaşlar çünkü hepimiz bir gün birer esnafta olduğumuzu var sayarsak bu kuralları yerine getirenler gerçekten de hem halk nezdinde hem de kendi nezdinde de en iyi şekilde davranmış olur. Ahiliğin yedi kuralı cimriliği bırakmak, yumuşak huylu olmak, güler yüzlü olmak, hırstan uzak durmak, neftten uzak durmak, haktan yana olmak, marifet sahibi olmak, yalana yaklaşmamak diyor bu güzel kuralları hakkıyla yerine getiren tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın 34 üncü yıl dönümü olan Ahilik haftalarını içten kutluyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından gecede yılın Ahisi seçilen ilçenin en yaşlı demirci ustası Sabri Baran’a protokol üyeleri el işleme bastonunu takdim etti.

Esnaf ve Zanaatkârlar Dernek Başkanı Hamza Saklım Ahi evrenin öğütlerinin yazılı olduğu panoyu Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile Emniyet Müdürü Özer Bilgehan takdim etti.

Gece Siverek Belediyesi Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142