Title of a News Article

Siverek'te haşereyle mücadele sürüyor

Siverek'te haşereyle mücadele sürüyor
banner206

Siverek Belediyesi haşeresiz bir yaz mevsimi için merkez ve kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı larva ile mücadele sürüyor.

Çevre ve Koruma Müdürlüğü, kış ve bahar aylarında su kanalları, hayvan barınakları ve çöp konteynırlarını ilaçlayarak yaz ayları için önlem aldı.

Kent merkezi ve kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam eden ekipler, vatandaşların haşeresiz bir mevsim geçirmesi için mesai mefhumu gözetmiyor.

Erken dönemde yapılan larva mücadelesinin sineksiz bir yaz için son derece önemli olduğunu dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, ekiplerin sahada çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın ilaçlama konusunda hassas olduğunu aktaran Bilgiseven, “Halk sağlığının korunması ve vatandaşların rahat bir mevsim geçirmeleri amacıyla ilaçlama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Gece ilaçlama yapan ekiplerimiz gündüz saatlerinde de çalışıyor. Bu kapsamda hayvan barınakları, ahırlar, sulak alanlar ve haşere olması muhtemel alanları ilaçlıyoruz. Ekiplerimizin bir kısmı merkez mahallelerde ilaçlama yaparken diğer kısmı eş zamanlı olarak kırsalda çalışıyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142