Title of a News Article

1. ve 2. madde oylandı!

1. ve 2. madde oylandı!
banner206

TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 1. ve 2. maddesi oylandı.

TBMM Genel Kurulu'nda Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin birinci maddesi için 350 kabul oyu kullanıldı. TBMM Genel Kurulu'nda Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin birinci maddesi görüşüldü. Madde gizli oylamaya sunuldu. Gizli oylama sonucunda; 531 milletvekili oy kullandı. Bu oylama sonucunda 350 kabul, 148 ret, 5 çekimser ve 27 boş oy kullanıldı. Bir tane de geçersiz oy kullanıldı.

Birinci madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idari mercilerden, başsavcılıklardan ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına intikal ettirilerek, dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen dosyalardan başlamak üzere, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Katma Komisyon'da bulunan tüm dokunulmazlık dosyaları ile İçtüzük'te öngörülen usul uygulanmaksızın ve herhangi bir ayırım yapılmaksızın bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeriyor.

 

İKİNCİ MADDESİ DE KABUL EDİLDİ

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin ikinci maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi görüşüldü. Teklifin ikinci maddesi de kabul edildi. Oylama sonuçları şöyle oluştu; 529 milletvekili oy kullandı. 357 kabul oya karşılık 149 red oyu, 6 çekimser ve 17 boş oy kullanıldı. Ayrıca Danış Kurulu önerisiyle 18 Mayıs tarihinde TBMM Genel kurulu çalışmama yönünde oy birliği ile karar aldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195