Title of a News Article

3 KİŞİ GÖZALTINDA

.

3 KİŞİ GÖZALTINDA
banner206
 

ŞANLIURFA'da HDP üyelerinin, 'Sömürgeciliği sök at, özgür mahalleleri yarat' sloganıyla yürüyüş düzenleyip boş bir araziye 'Demokratik yaşamı inşa' çadırı kurmak istemesi, gerginliğe yol açtı. Polis, çadır kurmasını engellemek istediği grubun taş ve molotoflu saldırısına biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Gerginlikte 3 kişi gözaltına alındı, kurulmak istenen çadır ise zırhlı araçla yıkıldı.

HDP Şanlıurfa İl Gençlik kolları üyesi 100 kişilik grup, öğleden sonra Bağlarbaşı Mahallesi'ne yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyan, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu grup, boş bir arazide yürüyüşü sonlandırdı. Kalabalıkta bulunan bir Grup Genç, yürüyüşün sonlandırıldığı araziye 'Demokratik yaşamı inşa' adını verdikleri çadır kurmak istedi. Polis, bunun üzerine grubu, çadır kurma girişiminden vazgeçmeleri için uyardı.

Ancak, kalabalıkta bulunan ve yüzlerini poşu ile gizleyen bazı kişiler kendilerini uyaran polise taş ve molotof kokteyli attı. Çıkan gerginlik üzerine polis, dağılmaları yönündeki uyarısına uymayan göstericilere biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etmeye başladı. Bu sırada bazı kişiler çöp konteynerlerini devirerek barikat oluşturarak polise bir süre daha taş atmayı sürdürdü. Bölgeye gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesiyle göstericiler dağıtılırken, kaçmaya çalışan ve gerginlik sırasında taş attığı saptanan 3 kişi ise gözaltına alındı.

Gerginliğin sona ermesinin ardından araziye kurulmak istenen çadır zırhlı araç ile yıkılırken, yeni bir olay yaşanmaması için polis bölgede önlemlerini artırdı.DHA

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195