Title of a News Article

7 başlıkta yeni sistem

.

7 başlıkta yeni sistem
banner206

AK Parti, bazı kesimlerin Anayasa değişikliğine ilişkin antipropagandasına karşı çalışma yapıyor. ‘Kararımız evet’ sloganıyla 7 başlıkta yeni sistemin altı çizildi. Yeni modelin güçlü yasama ve güçlü icraatla birlikte güvenli ve huzurlu Türkiye’yi getireceği vurgulanan çalışmada, “Kutuplaşma azalacak, uyum artacak” mesajı veriliyor.

AK Parti, CHP ve HDP başta olmak üzere, bazı kesimlerin Anayasa değişikliğine ilişkin antipropagandasına karşı çalışma üstüne çalışma yapıyor. Kitapçık ve broşürlerin ardından video da hazırlandı. AK Parti Strateji Ekibi tarafından yapılan çalışmayla hem yeni modelin neler getirdiği hem faydaları satır başlarıyla anlatıldı. Çalışma, salon toplantıları ve etkinliklerle birlikte TV'lerde de gösterilecek.

1- KALICI İSTİKRAR: Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulamama sorunu olamayacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek.

2- ETKİLİ İCRAAT: Hızlı ve etkili yönetim, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan etkin bir yönetim modeli oluşacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak.

3- GÜÇLÜ YASAMA, GÜÇLÜ İCRAAT: Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek.

4- HUZURLU VE GÜVENLİ TÜRKİYE: Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. Terörle etkin mücadele edilecek. Terör, Türkiye'nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak.

5- GÜÇLÜ TEMSİL, GÜÇLÜ MECLİS: Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek. Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyecek. Halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak.

6- GÜÇLÜ YÖNETİM: Ülkemiz bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükselecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacak. Uluslar arası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olmak konusunda elimiz güçlenecek.

7- UZLAŞMA VE BİRLİK: Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oyla doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün önünü açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak.

Yenişafak.com

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195