Title of a News Article

Aday adayları bu habere dikkat

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler için Ak Parti’ye Şanlıurfa’dan 296 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. 296 aday adayı arasından seçilecek olan 12 milletvekili adayı, temayül yoklaması ve mülakatın ardından Ak Parti genel merkezi tarafından belirlenecek.

Konuyla ilgili Ak Parti Şanlıurfa İl binasında basın mensuplarıyla bir toplantı düzenleyen Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, toplamda 296 aday adayının müracaat ettiğini belirterek, “Bunların 32 tanesi bayan 264 tanesi erkektir. Başvuruların 94 tanesi Ankara’dan 198 tanesi Şanlıurfa’dan yapıldı.” Dedi.

Başkan Beyazgül; “Bilindiği gibi 7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimi için Ak Parti’den aday adaylık süreci 1 Şubat Çarşamba günü başlamış 20 Şubat itibariyle sona ermiştir. İl binamıza müracaat eden aday adaylarımızın kolay kayıt yapabilmeleri için bir komisyon oluşturduk. Komisyondaki arkadaşlarımızla burada beraberiz, kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten aday adaylarımızda onlara teşekkür ettiler ve işlerini çok kolaylaştırdıklarını söylediler. Tüm aday adaylarımıza partim ve il yönetimim adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Şanlıurfa’mızda toplam 296 aday müracaat etmiştir, bunların 32 tanesi bayan 264 tanesi erkektir. Başvuruların 94 tanesi Ankara’dan 198 tanesi Şanlıurfa’dan olmuştur.” Diye söyledi.

 

7 NİSAN’DA ADAYLAR AÇIKLANACAK

Başkan Beyazgül; “Bundan sonraki süreçte partimizde temayül yoklaması, mülakat ve kanaat önderlerinin fikirleri alınarak 7 Nisan’da aday adaylarımızla ilgili son çalışmayı genel merkezimiz neticelendirmiş ve bitirmiş olacaktır. Yine yakın bir zaman içerisinde tarihler kesin olmamakla birlikte bu ayın 26’sında aday adaylarımızla bir toplantı yapacağız. Basın birim başkanımız Faruk beyin hazırladığı Urfa’ya mahsus bir kılavuz var, bu kılavuzları aday adaylarımıza hediye edeceğiz. Yine kesin olmamakla birlikte temayül yoklamamızı genel merkezimize 1 Mart olarak bildirdik ancak onlar bu tarihi müsait olurlarsa bu tarihte yapacaklar, olmazlarsa ertelenecek ve büyük ihtimalle 1 Martta yapılacaktır. Aday adaylarımızın birçoğuyla görüştüm ama bir şey var ki 12 tane adayımız olacak. Muhakkak ki seçilecek 12 adayımızın dışında seçime kadar biz kendileriyle konuştuğumuzda ben aday olmasam dahi bir aday gibi seçime kadar partime müşterek çalışacağım diye ifade ettiler, biz onlara da teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Basın mensuplarının İbrahim Tatlıses ya da Numan Kurtulmuş’un Şanlıurfa’dan aday olup olmayacağı soruları üzerine ise, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İbrahim Tatlıses’in bize herhangi bir başvurusu olması, Numan bey veya İbrahim Tatlıses’le ilgili net kararı genel merkezimiz belirler.” Diye söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195