Title of a News Article

AK Parti Anayasa için startı verdi

.

AK Parti Anayasa için startı verdi
banner206

AK Parti, Meclis'teki Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasının ardından kendi teklifini hazırlamak üzere çalışmaları hızlandırdı.
 Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlığında parti genel merkezinde oluşturulan komisyon, yeni Anayasa teklifini tümden yazmak üzere çalışmalara başladı. AK Parti'nin deneyimli hukukçu isimlerinden Ahmet İyimaya, Burhan Kuzu, Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin gibi isimlerin yer aldığı komisyonda, yeni Anayasa'nın nasıl yapılacağına ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.

REVİZE EDİLECEK

Komisyonda, geçen dönem TBMM'de oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na AK Parti'nin sunduğu Anayasa metninin esas alınıp alınmayacağı da tartışıldı. Parti adına yapılacak çalışmaya, daha önceki teklif metninin esas oluşturabileceği belirtildi. Teklifin üzerinden gidilerek bazı maddelerin revize edilmesinin söz konusu olabileceği bildirildi. Çalışmalar sırasında öncelikli olarak diğer partilerle geçen dönem üzerinde uzlaşılan 60 maddenin ele alınması bekleniyor.

MAYIS SONUNA HAZIR

Ardından da AK Parti'nin “başkanlık sistemi” önerisi revize edilerek gözden geçirilecek. Başkanlık sistemiyle ilgili tüm detaylar ortaya konarak, diğer partilerin geçen dönem sergiledikleri “karşı” tavrı yumuşatabilecek bazı değişiklik önerilerinin ele alınabileceği ifade ediliyor. AK Parti kurmayları, maddelerle ilgili müzakerelerin başlamasıyla birlikte komisyonda Mayıs ayı sonuna doğru bir metnin ortaya çıkarılabileceğini belirttiler. Teklif metni bu durumda Haziran ayında, Meclis tatile girmeden önce TBMM Başkanlığı'na sunulabilecek.

KAHRAMAN'DAN GÖRÜŞME ATAĞI

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, anayasa çalışmalarının yeniden başlaması ve dokunulmazlık dosyalarının Genel Kurul gündemine indirilmesi konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme yapması bekleniyor. Bu arada, Meclis Başkanı Kahraman'ın partilere yazdığı 'Anayasa masasını tekrar kuralım' çağrısına son olarak HDP'den yanıt geldi. HDP, 4 partinin de masada olmasını istedi. (Star)

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195