Title of a News Article

AK Parti, Beyazgül’e emanet

AK Parti, Beyazgül’e emanet
banner206

AK Parti İl  Başkanlığı 5. Olağan kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Zeynel Abidin Beyazgül seçildi.

AK Parti'nin Şanlıurfa İl başkanlığı seçimleri  GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. 666 Delegenin katıldığı seçimlerde, AK Parti İl başkanı Av. Yusuf Eğilmez genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağı için il başkanlığını bıraktı. Kongreye AK Parti Genel Merkezi'nin belirlediği Zeynel Abidin Beyazgül'ün hazırlamış olduğu tek liste halinde gidildi. Abidin, delegelerin güven oyunu alarak AK Parti’nin yeni il başkanı oldu.

GAP Arena Spor Salonu'nda yapılan kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Zeynep Karahan Uslu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Kasım Gülpınar, Emin Önen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. Ayrıca seçimlerde çok sayıda bürokratın da olması dikkat çekti.

 

Divan başkanlığını Aydın yaptı

Divan başkanlığına AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın seçildi. Aydın, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin her seçimde, her kongrede demokrasi şölenine dönüştüğünü belirterek, "Bu partiyi zafere taşıyan tüm dava arkadaşlarıma, tüm şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Hiç bir partide bulunmayan kongre havasının AK Parti kongrelerinde olduğunu vurgulayan Aydın, Şanlıurfalıların her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini eksik etmediğine dikkat çekti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kongrede, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılıyor.

 

Eğilmez teşekkür etti

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, yaptığı konuşmada, "Çok değerli teşkilat mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Görevim sürecinde parti teşkilatları ile uyum içerisinde çalıştık.Bütün seçimlerde ve çalışmalarda Türkiye genelinde Şanlıurfa'nın adını en iyi şekilde temsil ettik, ses getiridk. Biz dağların adamıyız ve bu yolda hiç çekinmeden, eğilmeden, dik durarak bugünlere geldik. Görevimizi başarıyla tamamladık. 4 Yıl boyunca çalıştığımız başta Sayın Bakanımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, parti teşkilatlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Eğilmez, bundan sonra AK Parit il başkanlığında görev alacak kişilere başarılar dileyerek, konuşmasını tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, 5. olağan kongrenin Şanlıurfa'ya ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "AK Parti'nin davasına emek veren tüm teşkilat mensuplarına teşekkür minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum. 4 Yıldır Şanlıurfa'da hizmet veren Sayın Yusuf Eğilmez'e ve ekibine yapmış olduğu emeklerden doalyı teşekkür ediyorum. Bu görevi devralacak Zeynel Abidin Beyazgül ve yönetimine başarılar diliyorum" diye ifade etti.

Şanlıurfa'da yapılan çalışmaları anlatan Güvenç, "2015 yılı Şanlıurfa için bir atılım yılı olacak, bir gelişim yılı olacaktır. Bakan Çelik yapılan bu çalışmalarda destan yazdı. Kendisine teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığa seçildi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195