Title of a News Article

AK Parti İl Başkanlığı'ndan istifa açıklaması!

.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan istifa açıklaması!
banner206
 AK Parti, meclis üyelerinin istifalarına dair yaptığı açıklamada 6 kişinin 24 Haziran'da bölgelerindeki seçim çalışmalarında partinin dışında hareketler ve tutumlar sergilediğini belirterek "Meclis üyesi arkadaşlarımız disiplin kuruluna yönetim kurulumuzun aldığı kararla sevk edilmiştir" denildi. 

24 Haziran seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran İlçe Belediye meclis üyelerinden peş peşe istifalar geldi.

İstifalara dair AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimiz İl Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararla, partimize mensup Belediye Meclis Üyelerinin partimiz tüzük ve yönetmeliklerine aykırı hareketler ve tutumlar sergilemesi neticesinde kesin ihraç kararıyla disipline sevk edilmiştir. AK Parti bir dava partisidir, AK Parti her yönüyle kurumsal bir partidir.  Bu anlamda da partimizin disiplin organı ivedi bir şekilde çalışmaya başlamıştır. Her bir AK Parti mensubu parti tüzüğüne parti adabına uymak durumundadır. 24 Haziran seçimlerinde bahsi edilen arkadaşlarımız bölgelerindeki seçim çalışmalarında partimizin dışında hareketler ve tutumlar sergilemişlerdir. Adı geçen Meclis üyelerimiz sosyal medyada ve internet ortamında yaptıkları paylaşımlar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu sebeple 6 meclis üyesinden sadece Mahmut Gündoğdu’nun istifa dilekçesi elimize ulaşmış fakat diğer arkadaşlarımızın (Mustafa Aygat, Mustafa Şahin, Cuma Elma, Zeki Kırgıl, İmam Tanrıkulu)  istifa dilekçeleri veya istifa ile ilgili herhangi bir belge partimize ve ilgili birimlerimize henüz ulaşmamıştır. Bu meclis üyesi arkadaşlarımız disiplin kuruluna yönetim kurulumuzun aldığı kararla sevk edilmiştir.  "


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195