Title of a News Article

AK Parti Şanlıurfa adaylarını tanıyalım

 AK Parti Şanlıurfa adaylarını tanıyalım
banner206

AK Parti’de merakla beklenen ve dün akşam saatlerinde açıklanan Şanlıurfa milletvekili adaylarının ö geçmişlerini çıkardık. AK Parti Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin, 2002 genel seçimlerinde de AK Parti’den Şanlıurfa’dan milletvekili aday adayı olduğu ancak listeye giremediği öğrenildi. 

İşte AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adaylarının özgeçmişleri: 

NURETTİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine’dir. Arap kökenli siyasetçi olan Nebati, Naimi Aşiretine mensuptur. Naimi Aşireti, ağırlıklı olarak Ceylanpınar, Viranşehir, Urfa merkez Karaali bölgesi, Akçakale ve Harran’a dağınık.  

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti Üyeliği devam etmektedir.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969'da Şanlıurfa Siverek'te doğdu. Babasının adı Eyyüp Cenap, annesinin adı Asuman'dır. Gülpınar'ın, Siverek ve Karacadağ bölgesi başta olmak üzere Viranşehir, Hilvan, Ceylanpınar, Urfa Merkez ve Adıyaman'da  binlerce seveni bulunuyor. 

Kamu Görevlisi; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Samanyolu Televizyonunda Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönemde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

SEYDİ EYYÜPOĞLU KİMDİR?

Seyit Eyyüpoğlu, 10 Nisan 1942'de Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Perişan'dır. Eyyüpoğlu, Şeyhanlı Aşiretine mensup Kürt Kökenlidir.

Tüccar ve Çiftçi; Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunu bitirdi.

Serbest ticaret ve çiftçilikle uğraştı.

19, 20 ve 23. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde Arapça bilen Eyyüpoğlu, evli ve 18 çocuk babasıdır.

 

MAZHAR BAĞLI KİMDİR?

1965de Şanlıurfa, Halfeti’de doğan Mazhar Bağlı, Şanlıurfa’nın Batı kesiminde yaygın olan Baziki Aşiretinin ileri gelenlerinden Hartavi Ailesinden. 1992 Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans derecesini aldı. 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası adlı tezi ile doktora unvanını aldı. 1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent olan Bağlı, 1999 yılından beri Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2004 yılında Kanada Toronto Üniversitesi, 2009 yılında da Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. 2’si ortak toplam 3 adet yayınlanmış eseri ve yurtiçi ve yurt dışında yayınlanmış 50’nin üzerinde makale ve tebliği olan Bağlı, aynı zamanda Töre ve Namus Cinayetleri, Batman’daki Kadın İntiharları, Levirat ve Sororat Tipi evlilikler ile önemli Bölgesel Sorunlarla ilgili bir dizi proje yürütmüştür. Günlük gazetelerde de yazıları yayınlanan Bağlı, evli ve Esra Dicle ile Ahmet Emre adında iki çocuk babasıdır.

 

HALİL ÖZCAN KİMDİR?

Halil Özcan, 1 Ekim 1964'te Şanlıurfa Vahşiye'de doğdu. Ubade Aşiretine mensup Özcan’ın Babasının adı Hasan, annesinin adı Adle'dir.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.; Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünde, doktorasını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı.

Bir süre Suudi Arabistan'da öğretmenlik yaptı. 1993'te Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. İngiltere'de dil eğitimi gördü. Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Arapça Dil Merkezi kurdu. Aile vakfına ait Salih Özcan Öğrenci Yurdu ve Hilal Eğitim Vakfının yöneticiliğini yaptı. Şanlıurfa'nın Rakka, Halep, Haseki ile kültür köprülerinin koordinatörlüğü görevini üstlendi.

Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Özcan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

 

HAMİDE SÜRÜCÜ KİMDİR?

Hamide Sürücü, 1 Ocak 1980 tarihinde Şanlıurfa’da dünyaya geldi. Harran Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Sürücü, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştu. Halfeti, Birecik ve Bozova ilçesinde ağırlıklı olarak yaşayan Baziki aşiretine mensup Sürücü ailesinin gelini olan Hamide Sürücü’nün babası da Birecik’te uzun yıllar siyasetle uğraştı.

 

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Birecik'de doğan Türk siyasetçi. 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alarak (%44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçilmiştir. 22 Ocak 2013'te, halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken, Ak Parti'ye katılmıştır.

 

GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ BAŞARILARI

Birecik Lisesini başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AKP'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı[3]. Sonra'dan Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılış nedenini göstererek partiden istifa etmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

MEHMET AKYÜREK KİMDİR?

Mehmet Akyürek, 20 Kasım 1950'de Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. Babasının adı Taceddin, annesinin adı Zülfiye'dir.

İş Adamı ve Çiftçi. Lise mezunudur. Aile şirketi Akyürek Kardeşler grubuna dâhil 1700 çalışanı olan, 13 şirkette yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Viranşehir Bölgesinde çiftçilik yaptı ve bu esnada bölgesine ilklerin gelmesine öncülük etti. Viranşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusudur.

Çok iyi düzeyde Arapça ve Kürtçe bilen Akyürek, evli ve 6 çocuk babasıdır.

 

MAHMUT KAÇAR KİMDİR?

Mahmut Kaçar, 10 Ekim 1975'te Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma'dır.  Baba Kürt anası Arap olan Kaçar, Düğer aşiretine mensup.

Çevre Mühendisi; Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

1993'te memuriyet hayatına başladı. 1996'da Sağlık Sen'in Şanlıurfa Kurucu Şube Başkanı oldu. 2002'de Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılığına, 2008'de Genel Başkanlığına seçildi. Memur Sen Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Kaçar, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

YUSUF EĞİLMEZ KİMDİR?

2 Ağustos 1975 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Yusuf Eğilmez, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini okudu. Şanlıurfa’da 4 yıl boyunca AK Parti il başkanlığı görevinde bulunan Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday adayı olduğu için 4 Ocak’ta görevi bıraktı. 

Bu arada Eğilmez, Milli Aşiretine bağlı Deliki kolundan; Hilvan, Urfa Merkez ile Suruç ve Viranşehir ağırlıklı.

 

YILDIZ KONAL SÜSLÜ KİMDİR?

Psikolog ve Aile Terapisti olan Yıldiz Konal Süslü Şanlıurfa Siverek doğumlu olup evli ve iki çocuk annesidir. Dicle Üni. İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Selcuk Üni. Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi uygulamalı psikolojide mastır yaptı. 5; yıl boyunca ‘bizim hane’ adlı hayat aktüel bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Yurtiçinde ve yurtdışında gençler ve ailelerin sorunlarına yönelik seminerler yapmaktadır. Bir çok STK ve dernekte toplumsal iletişim üzerine seminerler verirken ayni zamanda adaleti savunanlar derneğinin üyesidir. Siyasette AK Parti İstanbul il başkanlığında il yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siverek’te yerli bir aileye mensup olan Süslü, AK Parti İstanbul Teşkilatının Suriyelilere yönelik yaptığı yardım kampanyasında büyük rol aldı. Süslü’nün Aziz Pabuççu’nun referansıyla listeye girdiği belirtiliyor.

 

 

Süslü,  Siverek’te yerli br aileye mensup. AK Parti İstanbul TeşkilatınınSuriyelilere yönelik yaptığı yardım kampanyasında büyük rol aldı. Aziz Pabuççu’nun refaransıyla listeye girdiği belirtiliyor.

 

ABDULLAH YEŞİL KİMDİR?

1964 Şanlıurfa doğumlu. İmam hatip lisesini bitirdi. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doğu Ve Batı Bilim Düşüncesinin Öncüleri Machiavelli ve Nizamü'l Mülk Örneği adlı tezi ile yüksek lisans/master eğitimini tamamladı.

Çalışma Bakanlığında "resmi arabulucu" olarak çalıştı. Şanlıurfa Mali Müşavirler Odasında iki dönem başkanlık yaptı. Şanlıurfa Ensar Vakfı kurucu ve yöneticilerindendir. Zehra Kültür Bilim Vakfının kurucu ve yöneticilerindendir. MÜSİAD üyesidir. Aziz Babuşçu'nun öncülük ettiği Meslekte Birlik Gurubunun Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin Temsilcisidir. Türkiye Mali Müşavirler Birliği Üst Kurul Delegesidir. Şanlıurfa’da uzun yıllar yeminli mali müşavir olarak çalışan

Abdullah Yeşil, Urfa’nın Güney Batı’sında ağırlıklı olarak dağılan Suruç ilçesinin en büyük aşiretlerinden olan Şedadi Aşireti mensubu. Abdullah Yeşil, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Pabuççu’nun okul arkadaşı. Pabuççu, bir süre önce Abdullah Yeşil’i il başkanı olabilmesi için referans olmuştu. Pabuççu’nun Yeşil’in milletvekili sıralamasına girmesine de referans olduğu öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 14:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFA
URFA - 9 yıl Önce

siyaset anlayişi listede ki isimler çok siyasetten anliyor
urfanin derdine değil kendi dertlerine vekil oluyorlar
seçime kadar görürüz sonra ta ki bir sonra ki seçimde aday gösterilirseler görürüz

SIRADAKİ HABER

banner195