Title of a News Article

AK Parti Urfa milletvekiliyle ilgili şok iddia

AK Parti Urfa milletvekiliyle ilgili şok iddia
banner206
MHP'li Yusuf Halaçoğlu: Meclis'te yanıma gelen Şanlıurfa Milletvekili 'Sizinle konuşabilir miyiz' dedi Koridorda yürüdük. Türkiye'de iç savaş çıkmasından endişe ettiğini söyledi ve Başbakan'la konuşmamı istedi.

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Meclis tatile girmeden kısa süre önce AKP Şanlıurfa Milletvekili ile arasında geçen görüşmeyi anlattı. Yeniçağ gazetesinden Fatih Erboz'un haberine göre, görüşme isteğinin bu vekilden geldiğini söyleyen Halaçoğlu, ülkenin geldiği durumun bu görüşmede AKP’li vekilin isteğiyle ortaya çıktığını belirtti.

 

'İÇ SAVAŞ ÇIKACAK'

Yusuf Halaçoğlu, partisinin üçüncü sıra milletvekili adayı Süleyman Korkmaz’ın Talas seçim bürosunun açılışında, yaşadığı bu olayı paylaşarak şunları anlattı: “ Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden önce AKP’li Urfa milletvekili koluma girdi ve ’Sizinle birazcık konuşabilir miyiz?’dedi. Bana dedi ki: ’Sadece bunu siz kurtarabilirsiniz, siz düzeltebilirsiniz, başbakanla bir görüşün.’Ben de, ’Başbakan ile niye görüşeyim ki onun iradesi yok’ dedim. ’Cumhurbaşkanı ile görüşün’ dedi. ’Cumhurbaşkanı ile frekansımız tutmuyor, zaten o yaptı bu işleri, bu hale getirdi’ dedim. ’Hocam ne yaparsanız yapın, durum hiç iyi değil, kötüye gidiyor, siz kurtarabilirsiniz’ dedi. Güneydoğu için söyledi. ’Artık çok kötü durum’ dedi. ’10 bin kişi, 100 bin kişi hayatını kaybedecek’ dedi. İç savaş çıkarsa anlamında söylüyor. Oranın milletvekili sonuç olarak yani. Ben kendi ifadesini söylüyorum doğrudan doğruya. Hatta bir komisyon başkanı da oradaydı. Bizi görünce kendisine, ’Ne oldu, MHP’ye mi geçiyorsun’ dedi. İtiraz edenler olursa o zaman söylerim isimlerini.”

 

'KURTARICI SİZSİNİZ'

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, halkın artık AKP iktidarından kurtulmak istediğine şahit olduklarını belirterek, şöyle anlattı: “ Ekonomi çöktü. Siyasi olarak Türkiye can çekişiyor. 13 yıldır yapmayanlar bundan sonra mı yapacaklar? Gezdiğimiz her yerde insanlarımız artık bizi bunlardan kurtarın diyor. Bıktık bunlardan. İnsanlar artık adeta nefret ediyor. Beni birisi Felahiye ilçemizde odaya çekti. Dedi ki; ’Bizim 30 oyumuz vardı AKP’ye veriyorduk. Tövbeler olsun, asla oyumuzu onlara vermeyeceğiz. MHP’ye vereceğiz. Tek kurtarıcı sizsiniz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195