Title of a News Article

AK Partide neler oluyor!..

özel haber

AK Partide neler oluyor!..
banner206

 AK Parti Şanlıurfa cephesinde bazı ilçe kongrelerinin ertelenmesi sonrası yeni yönetimlerin oluşturulmasında zorluklar yaşandığı gözlemleniyor.
2015  yılında yapılacak olan Milletvekili seçimleri ve AK Partinin büyük kongresi öncesi  Türkiye genelinde bu partide kongreler devam ediyor. AK Partinin en güçlü olduğu illerin başında yer alan Şanlıurfa'da ise yaşanan bazı gelişmeler parti içerisinde ciddi sorunları beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz kasım ayında ilçe kongrelerinin büyük bir kısmını başarıyla tamamlayan Şanlııurfa İl Başkanlığının başını merkez iki ilçe yoruyor. 22 Kasım 2014 günü yapılması kararlaştırılan ve kongreye iki gün kalırken Eyyübiye ilçesi ile birlikte kogresi iptal edilen Haliliye ilçelerinde kimin Başkan  olacağı sorusuna cevap bulunamıyor. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  26 Kasım 2014 günü Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi  Haliliye ve Eyyübiye ilçe kongrelerinin' Davutoğlu'nun program yoğunluğu' nedeniyle iptal edildiği yönünde yapılan açıklamalar gerçek dışı çıkmıştı. Başbakan Davutoğlu ile birlikte Şanlıurfa'da bulunan  Teşkilat İşleri Genel Başkanı Süleyman Soylu'dan alınan bilgilerde, Haliliye ilçe Başkanı Av.İ.Halil Kızılelma ve Eyyübiye  İlçe Başkanı Süleyman Elgün'nün Ocak 2015'te  yapılacak olan İl Başkanlığı kongresinde yeni İl yönetiminde değerlendirileceği öğrenilmişti. İki ilçe Başkanı ile yola devam kararı almayan Teşkilat işleri Başkanı Süleyman Soylu'nun masasında  ise bu iki ilçe  için kriterlere uygun her hangi bir aday olmaması soru işareti olarak kalıyor. 

Haliliye ilçe Başkanı Av.İ.Halil Kızılelma'nın göreve devam etmesi için, mevcut teşkilat ve kamuoyunun özellikle sosyal medya üzerinden ,AK Parti Genel Merkezine yoğun baskılar yapıldığı gözlemleniyor. Eyyübiye ilçe Başkanlığına Arap kökenli bir Başkan arayışında olan Milletvekilleri ve AK Parti Genel merkezinin henüz bir isim bulmadığı ve arayışlarını sürdürdüğü öğrenildi. 
2015 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesi Eyyübiye ilçe yönetimin başında mutlaka Arap kökenli bir isim üzerinde duran AK Parti kurmaylarının bu arayışları devam ederken, Eyyübiye ilçe Başkanlığı için müracaatı bulunan Mustafa Ağar ve Mimar Halil Öncel'in isimleri ön plana çıkıyor. Alınan bilgilere göre, Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin Mustafa Ağar ismine sıcak baktığı,ancak Ağar'ın Üniversite mezunu olmaması sorun teşkil ediyor. 
Milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, ve Seydi Eyyüpoğlu'nun Arap kökenli bir ilçe Başkan adayı arayışları ise devam ediyor. 

Eyyübiye ve Haliliye İlçe  kongrelerinin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmazken, Haliliye ilçe Başkanlığı için ise Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un Urfa merkezden bir isim önerdiği ileri sürülürken, Haliliye ilçe Başkanlığı için henüz resmi bir başvurunun olmaması dikkatleri çekiyor. Haliliye İlçe Başkanı Av.İ.Halil Kızılelma'nın yaşanan gelişmeleri değerlendireceği bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi. 

AK Partinin  Şanlıurfa merkez ilçe Haliliye ve Eyyübiye ilçe Başkanlarının kim olacağı sorusuna cevap aranırken, merak edilen diğer iki ilçe ise Viranşehir ve Hilvan .Geçtiğimiz hafta sonu yapılması kararlaştırılan Hilvan ilçe kongresi iki hafta sonrasına ertelenirken, bu hafta sonu yapılacak olan Viranşehir ilçesinin yeni Başkanının yarın açıklanması bekleniliyor. AK Parti  Genel Merkezinin,  Hilvan ilçe Başkanı Hanifi Düzme ve Viranşehir ilçe Başkanı Celalettin Sayan ile devam etmeyeceği açıklanmıştı. Bu iki ilçe Başkanlığı için çok sayıda ismin müracaat ettiği ancak Hilvan ilçesi için müracaat eden isimlerin dışında yeni isim arayışları ise sürüyor.
Öte yandan İl Başkanlığına devam edip etmeyeceği merak edilen Av.Yusuf Eğilmez'in Milletvekili aday adayı olmasına kesin gözle bakılıyor. İl Başkanlığı için kulis faaliyetlerine başlayan isimlerin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile yakın temasa girecekler.Karaköprü İlçe Başkanlığına yeniden aday olmayan Faruk Baydilli ise Güvenç'in siyası danışmanı olması ile birlikte  Başkan Güvenç'in AKPartinin yeni kadrolarında ve Milletvekili sıralamasında etkin rol alacağına kesin gözle bakılıyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 16:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
burak
burak - 9 yıl Önce

bu partinin tek horuzu var oda tayyip erdoğan

SIRADAKİ HABER

banner195