Title of a News Article

AK Parti’de Urfa listesi değişiyor mu?

.

 AK Parti’de Urfa listesi değişiyor mu?
banner206

AK Parti’de 1 Kasım’da yapılacak 26. dönem milletvekili genel seçimi için milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan kişilerin adaylıkları bu seçimde de devam edecek. Ayrıca AK Parti’nin Şanlıurfa listesinde değişikliğe gitmesi bekleniyor.  Şanlıurfa Kamuoyunu, eski Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa’dan yeniden aday gösterilmesini istiyor.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde partisinin Şanlıurfa milletvekili listesinde değişiklik yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. 7 Haziran seçimlerinde Şanlıurfa’da büyük oy kaybı yaşayan AK Parti, 2011 genel seçimlerinde 10 vekil çıkarırken, bu kez 7 vekil çıkarabilmişti. AK Parti’nin kurmayları, Şanlıurfa’da özellikle 7 Haziran seçimlerinde yaşanan oy ve milletvekili kaybetmenin sebeplerini masaya yatıracak. Davutoğlu’nun, Şanlıurfa listesinde isim değişikliğinin yanı sıra sıralama değişikliği de yapabileceği konuşuluyor. Fakat mevcut listeden kimlerin yeniden aday yapılıp yapılmayacağı bilinmezken, siyasi partilerin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK Başkanlığı’na en geç saat 17.00’ye kadar vermeleri gerekiyor.

 

Bakan Çelik aday olacak mı?

Bu arada 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili seçilen eski Bakan Faruk Çelik’in de 1 Kasım seçimlerinde aday olabileceği dillendiriliyor. AK Parti’nin ‘üç dönem’ kuralına takılmasından dolayı 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Çelik’in, partisinin ‘üç dönem’ kuralının 1 Kasım seçimlerinde uygulanmayacağından dolayı yeniden aday olmasına kesin gözle bakılıyor. Şanlıurfa’da AK Partili belediye başkanları, AK Parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri Faruk Çelik’in yeniden Şanlıurfa’dan aday olmasını istiyorlar. Ancak Faruk Çelik’in yeniden Şanlıurfa’dan mı yoksa başka şehirden mi aday olacağı bilinmiyor.

 

Başvurular 3 Eylül’de sona eriyor

Öte yandan 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan kişilerin aday adaylığı süreci bu seçimler için de devam edecek. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler de, partiye müracaat ederek adaylık işlemlerini yapabilecekler. Adaylık başvurularının 3 Eylül Perşembe günü akşam saat 19.00'da sona ereceği bildirildi. Aday adayı erkeklerden 5 bin, kadınlardan 2 bin 500 lira ücret alınacak. Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan bu durumlarını belgelemek koşuluyla başvuru ücreti alınmayacak. Aday adayları da yine eskisi gibi merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek. Bunun için yine önceki seçimde olduğu gibi aday değerlendirme komisyonları kurulacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 10:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fidan Urfalı
Fidan Urfalı - 9 yıl Önce

sayın çelikin tekrar urfadan vekil gösterilmesi akp nin intiharidir.bunu yandaşları pompalıyorlar urfalı varken niye başkası

Musa
Musa - 9 yıl Önce

Başka yere gitsin faruk celik

Deniz gul
Deniz gul - 9 yıl Önce

Aga.aşiret reişi vekil istemiyoruz.FARUK ÇELİK urfa için büyük şans aday olmalidir

SIRADAKİ HABER

banner195