Title of a News Article

AK Partili Başkan’ın amcası oğlu HDP’den aday

 AK Partili Başkan’ın amcası oğlu HDP’den aday
banner206

AK Partili Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin amcası oğlu Prof. Dr. Bahattin Canbeyli, HDP İzmir 1.Bölge 6. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge 6. Sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Bahattin Canbeyli’nin, AK Partili Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin amcası oğlu ve Urfalı İş Adamı Selehatttin Canbeyli’nin abisi olduğu öğrenildi.

 

Prof. Dr. Bahattin Canbeyli kimdir?

Şanlıurfa doğumlu. İlk ve Orta tahsilini Urfa Lisesinde yaptı.

1965 yılında EGE ÜNİVERSİTESİ TIB FAKÜLTESİNE girdi.1971 yılında Tıb doktoru ünvanı ile mezun oldu . Aynı yıl Ege üniversitesi Tıp fakültesi genel cerrahi kliniğinde asistan olarak ihtisasa başladı .1975 yılında genel cerrahi mütehassısı olarak ihtisası bitirdi . Aynı yıl Dicle üniversitesi tıb fakültesinde öğretim görevlisi kadrosu ile başasistan olarak görev aldı. 1981 yılında doçentliğin bütün kademelerini geçerek doçent oldu.

1984 yılında kendi isteği ile üniversiteden ayrılarak İzmir Yenişehir eğitim ve araştırma hastanesine Cerrahi klinik şefi olarak atandı. 16 yıl cerrahi kliniği şefliğinde ve üniversite yıllarında pek çok öğrenci ve cerrahi asistanın yetişmesinde önemli rol oynadı. 1999 yılında Harran Üniversitesine ataması yapılarak cerrahi kliniği ana bilim dalı başkanı olarak görev aldı. 4 yıl bu görevde çalıştıktan sonra kendi isteği ile emekli oldu. 1 yıl Universal Hastaneler Gurubundan, Arnavutluluğun Tiran şehrinde bulunan özel bir hastanede cerrahi direktörü olarak görev yaptı. Evli 3 çocuk babası Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir. 200 e yakın yurt içi ve yurt dışı bilimsel yayını bulunmaktadır .Özellikle laparaskopik cerrahi en çok ilgi duyduğu ve uyguladığı bilimsel alandır .Dünya laparoskopik cerrahi derneğinin ve Türkiye cerrahi derneğinin üyesidir .

Halen Özel Ege Yaşam Hastanesinde genel cerrahi direktörü ve mesul müdür olarak çalışmaktadır.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195