Title of a News Article

AK Partili Nebati'den çağrı

AK Partili Nebati'den çağrı
banner206

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının (ŞUTSO) meclis toplantısına katıldı. Toplantıda; bölge sorunları madde madde sunum eşliğinde izleyen Nebati, Şanlıurfa’yı bugünlere ulaştıran AK Parti hükümetinin bu sorunları da çözeceğini söyledi. 

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından binanın giriş kapısında karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, ŞUTSO yöneticileri ile birlikte katıldığı meclis toplantısında Başkan Ertekin’in bölge sorunları ile ilgili hazırladığı raporu slayt sunum eşliğinde dinledi.

 

Türkiye ortalamasından çok fazla elektrik yakılıyor

Bölgedeki elektrik sorununa dikkat çekerek konuşan Nebati, Şanlıurfa’nın Türkiye ortalamasının 4.7 katı elektrik tükettiğini belirterek, “Elektrik tüketimi de dünya normlarında, gelişmişliğin en önemli parametrelerden biridir. Dolayısıyla biz en gelişmiş bir şehiriz. Bu konuda başımız derde girebilir. Bir anda birisinin aklına gelip de teşvik noktasında Şanlıurfa’yı 6. Bölge yazdınız da, elektrik tüketimi Türkiye ortalamasının 4.7 katı. Bu nedenle burası 6. Bölgeye girmez’ derse, basit bir hesaplamayla yaklaşık 3 derece birden aşağıya düşer. Bu kadar ciddiye alınacak bir konu maalesef” dedi.

Söylenen sorunların mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti iktidarlarının Şanlıurfa’yı gelişme anlamında taşıdığı noktanın unutulmamasını istedi.

 

Şanlıurfa’da istihdam hesabı yapılmalı

Şanlıurfa dışındaki insanların bölgenin son durumunu daha iyi görebildiğini hatırlatan Nebati, “Bu sorunların mutlaka çözülmesi gerekiyor ama içinizde bulunduğunuz Urfa’yı bir de dışarıdan görmekte fayda var. Urfa tahmin edemeyeceğiniz kadar imrenilecek, imkanları elde etmiş, bu imkanları da en iyi şekilde değerlendiren bir ilimiz. Urfa bugün 9. büyük şehrimiz. Alan itibariyle de 7. büyük şehir. Nüfus potansiyeli çok yüksek inanılmaz bir imkan var. Şanlıurfa’da istihdam hesabı yapılıp, bu yönde planlamaların hazırlanması gerekiyor.  Şanlıurfa’da istihdam hesabı yok. Yaklaşık 169 milyar TL’lik rakamın gerçekleştirildiği bir Urfa’yı düşünün. Birçok kişiye iş bulmuş, işçinin artık dışarıdan ithal etmek zorunda kalan ve ‘keşke Suriyeliler burada da olsaydı’ denecek bir noktaya geliriz” diye konuştu.

 

Suriyelilere tepki konusu

Son dönemlerde Suriyelilere yönelik tepkilere de değinen Nureddin Nebati, ensar ve muhacir kavramlarının önemine de dikkat çekerek, ticari anlamda Şanlıurfa’nın geliştiğini, her geçen gün gelişen Şanlıurfa’da işgücü anlamında ‘Suriyelilere’ ihtiyaç duyulabileceğini belirterek şöyle dedi;

“490 bin Suriyeliden Urfalıların bir kısmı rahatsız. Şu imkanlar elde edilsin, çalıştıracak adam bulamazsınız. Hemen yanımızdaki Kahraman Maraş, tersi talepte bulunuyor. ‘Mevcut Suriyeli kardeşlerimize iş imkanı verilsin. Bizim onlara ihtiyacımız var’ diyor. Şanlıurfa’da da böyle bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Bunun hesabını yapmak lazım. İşverenlerin çalışan bulamıyor. Buna rağmen insanlardan iş talebi alıyoruz. Bugün kim yanımıza geliyorsa işsizim diyor. Bugün yaşlı br kadın, oğlu için iş’ istedi ‘tamam abla, gelsin hemen organize sanayi de başlatalım’ dedim. Biliyorum orada işçi ihtiyacı var. Önce ‘tamam’ dedi. Sonra ise yok ya ‘sen belediyeye sok’ dedi. Böyle bir durumla karşı karşıyayız”

 

İşadamlarına yatırım çağrısı

Nebati Şanlıurfalı işadamlarına da çağrıda bulunarak, “Şanlıurfa yatırım için tam bir cazibe merkezi. Urfa yatırım yapıldığı zaman çok kısa bir süre içerisinde gelir elde edilebilecek bir il. İkincisi Urfa’ya hükümet çok önem veriyor. Hükümet politikası olarak Urfa’ya önem verildiği için bürokrasi de ona göre tavır takınıyor. Elde edilen bu imkanları değerlendirmek artık buradaki işadamlarına kalmış açıkçası” dedi.

Başkan Ertekin, sorunların yer aldığı dosyayı Nebati’ye vererek yardımcı olması talebinde bulundu.

 

Aşiret liderlerinden AK Partiye destek olunması talebi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, daha sonra beraberinde Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu ve Doç.Dr.Healil Özcan ile Umut Köyüne giderek aşiret liderleri ile bir araya geldi. Aşiret liderleriyle bir süre sohbet edip AK Parti iktidarının icraatlarından bahseder, seçimlerde destek olmalarını istedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195