Title of a News Article

AK Partili Vekille ilgili sert açıklamada bulundu!

AK Partili Vekille ilgili sert açıklamada bulundu!
banner206

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Viranşehir İlçe Başkanı İbrahim Özkan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özşavlı hakkında sert açıklamalarda bulunarak, 'Ey Özşavlı, elini kurumların üzerinden çek! Çekmezsen bilesin ki, halkın eli ağırdır ve ilk seçimde şamar olur, zulüm ve haksızlık yapanların suratında patlar!” dedi.

Viranşehir ilçesinde Tarım müdürlüğünde yaşanan atamalarla ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İle Başkanı Özkan, şunları söyledi;

“Halk tarafından bugüne değin en az şikâyet edilen kurum olan Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yapılan müdahaleler devlet kurumlarının nasıl işlevsiz hale getirildiğinin en bariz örneklerinden birini oluşturuyor.

Devletin en küçük, en önemsiz kurumuna alınacak kişileri bile belirlemeyi kendine görev edinen, ancak halkın gerçek dert ve sorunlarını (imar izni, aylardır ilçeyi köstebek yuvasına çeviren sonu gelmez kazılar, DEDAŞ zulmü, göçebelerin sorunları vs) göz ardı eden siyasi temsilcilerin İlçe Tarım Müdürlerinin atanması konusundaki müdahale ve engellemeleri halkta büyük tepki topluyor.

Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki, İlçe Tarım Müdürlüğü görevini ifa eden tüm kişiler bu halkın çocuklarıdır ve onlara bir sözümüz yoktur. Biz, müdürlerin atamalarına direkt müdahale etmesine karşıyız ve bunu İlçemize yapılmış bir ihanet ve hakaret olarak görmekteyiz. Neden mi?

Yalnızca son 1 yıl içinde İlçe Tarım Müdürlüğüne getirilen kişiler şunlardır:

- Sıraç Yolcu (Görevden alındı)

- İbrahim Varlı (Göreve getirildi)

- Sıraç Yolcu (Mahkeme kararıyla göreve döndü ancak göreve başlamadan tekrar görevinden alındı.)

- İbrahim Varlı (Yeniden atandı)

- İbrahim Varlı (Tekrar görevden alındı.)

- Lokman Filiz (Atandı. O da her an alınabilir)

Bir sözümüz halkın seçimlerde geçici yetki verdiği temsilcilere...

Bu makamlar sizin yapboz tahtalarınız değildir. Bu makamlara milletvekilleri "hamili kart yakınımdır" veya "bizdendir" diyerek, mahkeme kararlarını da hiçe sayarak adam atayamaz. Atamalar liyakat ve tecrübeye göre yapılmak zorundadır. Aksi takdirde, kurumlar seçilmişlerin çiftliğine döner ki, bu asla kabul edilemez.

Ey Özşavlı, elini kurumların üzerinden çek! Çekmezsen bilesin ki, halkın eli ağırdır ve ilk seçimde şamar olur, zulüm ve haksızlık yapanların suratında patlar!”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195