Title of a News Article

Akman, veda ederken ne konuştu...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK parti Aday Tanıtım Toplantısında veda konuşması yaparak, “Ben sizlerden bize taraf geçen haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Ben de bütün haklarımı helal ediyorum. Şeref ve onurla ben sizleri temsil etmeye gayret ettim” dedi.

Partisinin ‘üç dönem’ kuralından dolayı 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday olmayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK parti Aday Tanıtım Toplantısında veda konuşması yaptı.

16 Yıl önce Türkiye’de genel seçim yapıldığını anımsatan Akman, “18 Nisan 1999 senesinde yapılan seçimlerde bu kardeşiniz Fazilet Partisi listesinden olmak üzere sizlerin oyları ile milletvekili seçilmişti. Tam 16 yıl sonra sizlerin huzurundayız. Bu sefer farklı bir mana için huzurlarınızdayız. Biraz kardeşlerimizin tanıtım töreni, biraz da bizler için bir helalleşme ve bir veda töreni gibi. Hepinize çok minnettarız. Benim mensubu olmaktan iftihar duyduğum AK Parti hareketinin bayrağını sürekli en tepede taşıdınız, en zirvede taşıdınız. Ankara’ya gittiğimiz her seferinde Allah’a hamdolsun başımız dik, alnımız açık olarak liderimizin önüne çıktık ve iftiharla memleketimizi temsil ettik” dedi.

 

“Urfa için bir atılım dönemi olacak”

“Urfamız olarak geriye dönüp baktığımız zaman Rabbime şükürler olsun daha önceleri köy görünümünde olan, köyleri de adeta Afrika’nın köyleri gibi olan bir Urfa’yı bugün Türkiye’nin en onurlu, en mamur, alt yapısı belli bir noktaya taşınmış bir şehri olarak sizlere teslim ettik” diyen Akman, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yüzlerce projeye imza attık. 13 Sene önceki köylerini, ilçelerini bugünle kıyasladıkları zaman Urfa’nın nereden nereye geldiğini çok iyi göreceklerdir. Elbette ki problemlerimiz bitmedi, halen de eksiklerimiz var. Bu dönem de Allah’ın izniyle Urfa için bir atılım dönemi olacak ama unutmayın ki Urfa’ya yapılan yatırımlar bugün katrilyonlarla ölçülüyor. Yapılan büyük yatırılar 100’lerle, 1000’lerle ifade ediliyor.”

Her siyasetçinin belli bir süre görev yaptıktan sonra doğal olarak görevini tamamladığını ifade eden Akman, “Bizde bugün üç dönem kuralından sonra milletvekili adayı değiliz. Bizde bu ilde, bu şehirde bir şekilde anılmak istiyoruz. Anılmak istediğimiz şekil şudur; Biz Allah’a hamdolsun hiçbir şaibeli işe bulaşmadığımız gibi hiçbir Urfalı kardeşimizi 1 kuruş hakkına geçmedik sadece Urfalının değil, Türkiye’de hiçbir kulun hakkına geçmedik. Bu anlamda Rabbime şükürler olsun kul hakkı ile bu görevden ayrılmıyoruz. 16 Senenin tamamında sadece ve sadece devletin verdiği maaşla geçindik, onun haricinde bırakın gayrimeşru bir işi meşru bir ticaret dahi yapmadık. Bunu bile kardeşlerimiz biliyor. Yani Yahya Akman’ı hatırlayanlar diyecekler ki; “Uzun süre milletvekilliği yaptı ama haram bir işe karışmadı, kul hakkını yemedi. Buda bizim için yeterli bir iftihardır. Ben sizlerden bize taraf geçen haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Ben de bütün haklarımı helal ediyorum. Şeref ve onurla ben sizleri temsil etmeye gayret ettim. Urfa’da bugün taş üzerine taş konulmuşsa, yapılmış olan hayırlı ne hizmet varsa bu kardeşinizin onların altında imzası var ama medyatik olmadık, çok paramız olmadı, ayaklı reklamcılarımı olmadı fakat Rabbimiz bunu bildi, samimi Urfalı bunu bildi, Urfa’da yapılan her hayrın altında Rabbime hamdolsun bizim imzamız vardır” diye kaydetti.

 

Akman: Milletvekilliği zengin olma makamı değildir

Milletvekilliği makamından bahseden Akman, “Milletvekilliği ticaret yapmak yeri değildir, milletvekilliği zengin olma makamı değildir; milletvekilliği bütün mesaisini önce Urfa’ya sonra Türkiye’ye harcama için bir makamdır. Bu şekilde çalışmış olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum, bundan sonra gelecek olan 12 arkadaşımızın tamamının da bu şekilde çalışacağına inanıyorum. Bu dönem Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in önderliğinde 10 kardeşiniz olarak, gecemizi gündüzümüze katarak icraat yapmaya çalıştık. 4 Yılda 400 proje dedik ama 500 civarında büyük projenin bitmiş olduğunu yaklaşık 10 gün öncesinde bütün Urfalılara haykırdık” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 12:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahmut şençiçek
mahmut şençiçek - 9 yıl Önce

ismi şayibeye ihaleye fitne fesata karışmamış tek vekilsin hellal sana

SIRADAKİ HABER

banner195