Title of a News Article

Akşener'e tartışma yaratan başdanışman

Turuncu 'devrim'lerin finansörü NED'in desteklediği isim, Akşener'e başdanışman oldu!

Akşener'e tartışma yaratan başdanışman
banner206
 

Turuncu "devrim"lerin finansörü olan, kurucularından birinin "Bugün bizim açıkça yaptıklarımızı CIA yıllar önce gizlice yapıyordu" dediği National Endowment for Democracy (NED) adlı kuruluşun desteklediği Denge ve Denetleme Ağı'nın temsilcisi Selda Tandoğan, Meral Akşener'e "başdanışman" oldu.

Tüm dünyada "neo-con" kimliğiyle tanınan ve 1983'te kurulan NED adlı kuruluş, eski CIA ajanlarının çalıştığı ve özellikle Ortadoğu'ya Amerikan emperyalizminin çıkarları doğrultusunda şekil veren politikaların yaygınlaşmasını sağlamasıyla biliniyor. NED, Türkiye ve benzeri ülkelerdeki STK'lere finans desteği veriyor.

SoL’un haberine göre; NED'in desteklediği kuruluşlardan biri de Denge ve Denetleme Ağı. Ağın temsilcilerinden Selda Tandoğan'ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "başdanışman" olması dikkat çekti.

2012'de destek verdiği mali kuruluşlar arasında Taraf gazetesinin de yer aldığı NED, Denge ve Denetleme Ağı'na da 700 bin dolar civarında finans sağlamıştı. İşte bu ağın etkili isimlerinden Selda Tandoğan'ın Akşener'e "başdanışman" olarak atanması, önümüzdeki günlerde hayli tartışılacak bir konu olarak görülüyor.

GAZETECİ YÜKSEK DUYURDU

Gazeteci-yazar Fatma Sibel Yüksek, bu gelişmeyi Twitter hesabında duyurdu. Yüksek, paylaşımında "National Endowment For Democracy'den 700 bin $ destekli Denge ve Denetleme Ağı'nın etkin ismi Selda Tandoğan, Akşener'in 'Başdanışmanı' oldu" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195