Title of a News Article

Ali Ersöz’den çarpıcı açıklama

.

Ali Ersöz’den çarpıcı açıklama
banner206

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Ersöz, Kanal Urfa canlı yayınında konuştu. İşte Ersöz’in konuşmalarından öne çıkanlar…

Büyükşehir yasasının geçmesi ve Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla beraber belediye gelirinin ilçelere kullanılması noktasında adaletsizlikler yaşanmıştır. İlçe belediyelerinin aylık gelirinin %40'ı Büyükşehir belediyesine gitmesine rağmen Büyükşehir'den ilçelere aynı oranda hizmet gitmiyor. Ceylanpınar, Suruç, Harran gibi ilçelerimiz eskiden aldığından çok daha az hizmet almaktadır. Bu sorun çözülmelidir.

AKP'li yetkililer CHP programından "kopyaladıkları" vaatleri sayarak, seçimi kazanmaları halinde Taşerona iş güvencesi, Emekliye seyyanen zam ve asgari ücrette artış sağlayacaklarını söylüyorlar

1- Bunları CHP söylediğinde ülke batar, kaynak yok diyordunuz şimdi ne oldu da aynı projeleri kopyalama gereği duydunuz?

2- 13 Yıldır iktidarda kim var? Samimi olarak halkın bu sorunlarını çözmek istiyorduysanız neden şimdiye kadar çözmediniz?

3- İktidarda şu anda da AKP var, seçimden önce bakanlar kurulunu ya da parlamentoyu toplasınlar, bunların hepsini yapalım, halkımız için bu kadar önemli konularda seçimi beklemeye ne gerek var?

Şehir merkezinde ve yakın yerlerde kentsel dönüşüm büyük bir sorun haline gelmiş durumda, insanları rahatlatacak bir çözüm üretilmesi gerekiyor.

Tarım şehri Urfa'da üç beş kuruş rant uğruna tarım arazileri ardı ardına inşaata açılıyor. Geleceğimiz için Urfa için tarım arazilerinin korunması gerekmektedir. Bu şekilde devam edildiği takdirde Harran ovası zaman içerisinde koca bir Harran köyüne dönüşecek orada yaşayan halkımız çok zor durumda kalacaktır.

Kulağımıza bazı kişilerin işkura işçi almak karşılığında oy sözü istediği söylentileri geliyor.

Saygıdeğer hemşehrilerimden ricamdır, gelen iş tekliflerini reddetmeyin, sizin vergilerinizle oluşan bütçeden veriyorlar zaten. Ama oy verirken kendinizi kimseye borçlu hissetmeden Urfa'ya kimin çıkar ummadan hizmet edeceğine inanıyorsanız oyunuzu ona verin.

AKP kadrolarının artık Türkye'yi yönetmekten aciz olduğu açıktır ve bunu söyleyen sadece biz de değiliz, AKP MKYK Üyesi Anayasa Profesörü Osman Can bile AKP'nin ülkeyi yönetemez hale geldiğini itiraf etmiştir. Değerli hemşehrilerime sesleniyorum daha biz ne diyelim AKP yöneticileri bile artık AKP'nin bittiğini ilan ederken Şanlıurfa'lı bitmiş bir siyasi partiye mecbur da değildir, muhtaç da değildir.

CHP kadroları olarak hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde göreve hazırız, Urfa'nın ve Türkiye'nin önünü açacak atılımları yapmak için 1 Kasım'da hemşehrilerimizden destek istiyoruz. Gelin Oy Verin, Hep Birlikte #‎ÖnceTürkiye diyelim.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195