Title of a News Article

Arınç'tan bir eleştiri daha...

Arınç'tan bir eleştiri daha...
banner206

Ahmet Türk'ün terörle ve şiddetle alakası olmadığını söyleyen Arınç, "Bu adam terör ve şiddetten uzak, ülkede barış olmasını isteyen bir insandır." dedi.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili tartışmalar uzun bir süredir siyaset dünyasının gündeminde.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç da Habertürk canlı yayınında kayyum atamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinde karara dair muhakkak sağlam gerekçelerin olduğunu belirten Bülent Arınç, buna karşın Ahmet Türk ile ilgili dikkat çeken bir yorum yaptı.

"ÜLKEDE BARIŞ OLMASINI İSTEYEN BİR İNSANDIR"

Arıç programda şu ifadeleri kullandı: "Ahmet Türk'ün terörle şiddetle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Kandil'le HDP'yle var mıdır? Vardır, mecburiyetten. Bu adam terör ve şiddetten uzak, ülkede barış olmasını isteyen bir insandır. Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Çünkü çözüm süreci içerisinde de kendisiyle irtibatımız oldu." ifadesini kullandı.

Arınç "Devlet adam öldürmez. Devlet yakalar alır getirir mahkemeye verir. Susturucuyla adam öldürmez" dedi.

Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Bülent Arınç, "Bunlardan dolayı ceza verilecek olacak, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı.

HAİN DEĞİLLER

Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti çalışmalarını yorumlayan Bülent Arınç, "Hain sıfatını yakıştıramam ama siyaseten yanlış yapıyorlar" dedi.

AK Parti'den istifa eden Ali Babacan, yeni parti kurma hazırlığında. Yeni parti kurmak için harekete geçen diğer isim ise Ahmet Davutoğlu. Babacan AK Parti'den istifa ederken, Davutoğlu'nun AK Parti'den ihracı istendi.

Siyasetin gündeminde yer alan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu, bazı AK Partililer tarafından "hain" olarak nitelendiriliyor.

Habertürk canlı yayınına konuk olan Bülent Arınç, bu söylemlerin doğru olmadığını söyledi.

"SİYASETEN YANLIŞ YAPIYORLAR"

Arınç, "Ali Babacan, bizim en gencimizdi. Gülümsemesi en güzel arkadaşımızdır. En akıllımızdı, en başarılımızdı. Tertemiz bir insandı.

Ahmet Davutoğlu'nu danışmanlığı döneminden tanıyorum. Yaklaşık 1,5 yıl Başbakan Yardımcılığı'nı yaptım.

Hemen hemen 60'lı yıllarda, ilahiyat fakültesinde başörtüsü mücadelesini tek başına veren Hatice Babacan, Ali Babacan'ın halasıdır. Biz Ali Babacan'dan önce halasını tanımıştık.

HAİN SIFATINI KESİNLİKLE YAKIŞTIRAMAM

Ben onlara birilerinin yaptığı gibi hain sıfatını kesinlikle yakıştıramam. Belki bu sözü gelişigüzel kullananların kendileri o sıfata daha layıktır.

TEMİZ İNSANLAR AMA SİYASETEN YANLIŞ YAPIYORLAR

Bunlar temiz insanlardır. Ama siyaseten yanlış yapıyorlar.

Onları bu yanlıştan vazgeçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bu yanlış ortaya çıktığı zaman kendileri çok daha fazla zarar görecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195