Title of a News Article

Arınç: ‘Yüzde 20 oy altında alırsa bıraksın’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da gece mitingi düzenledi.

Arınç: ‘Yüzde 20 oy altında alırsa bıraksın’
banner206

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ey Kılıçdaroğlu, de ki; -Ben bu seçimlerde yüzde 30’dan aşağı oy alırsam genel başkanlığı bırakırım-...Kılıçdaroğlu’nu pek sevmem de Bahçeli edepli bir adam. Onun ağzından hakaret çıkmıyor" dedi.

Manisa Karaköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen gece mitingine AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve mahalleliler katıldı.

MUHALEFETE OY HEDEFİ KOYDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'daki mitingde yaptığı konuşmasında muhalefete seçim hedefi belirledi. İlk olarak CHP'ye hedef belirleyen Arınç, "Bir montaj ses kaydı yayınlanınca bir insanı mahkum etmek gerekir mi? Hiç bir araştırma yapılamadan ağzını doldura doldura Kılıçdaroğlu meydanlarda bu ülkenin başbakanına hakaret ediyor. Bazı çevrelerle işbirliği yapıp o çevrelerin televizyonlarında gazetelerinde AK Parti'ye hücum etmeye kalkıyor. Bakın bizim bir iddiamız var. Biz küçük bir parti değiliz. Biz tabela partisi değiliz. İktidar olmak için geldik. Her seçimde oyumuz arttı. 2015'te seçim olsa yüzde 50'nin üzerine çıkamazsak kendimizi kayıpta sayarız. Bizim iddiamız bu. Birinci olmaları mümkün değil ama ben onlara bir kıyak yaptım. Onlara acıdığım için 3-4 aydan beridir bir şey söylüyorum ama duymuyorlar. Siz buradakilere sorun. Ey Kılıçdaroğlu, fazla bir şey söylemene gerek yok. Sen anamuhalefet partisisin. Anamuhalefet demek yarın iktidara gelmesi muhtemel olan parti demek. Bak ben sana küçük bir hedef gösteriyorum ey Kılıçdaroğlu, De ki; 'Ben bu seçimlerde yüzde 30'dan aşağı oy alırsam genel başkanlığı bırakırım.' Yüzde 30 ya yüzde 30 güzel kardeşim." dedi.

MHP'YE YÜZDE 20 HEDEFİ

Konuşmasının devamında Bahçeli'ye seslenen Arınç, MHP'ye de seçim hedefi koydu. Arınç, "Bahçeli'yi daha çok severim. Kılıçdaroğlu'nu pek sevmem de Bahçeli edepli bir adam. Onun ağzından hakaret çıkmıyor. Bizi eleştiriyor ama olsun o kadar sevecek hali yok ya eleştirecek elbet. Bahçeli'yi sevdiği için ona biraz daha düşük bir hedef gösterdim. Bahçeli ne diyor biliyor musunuz? Çok da sevimli bir insan. Bazen eline bir tespih alıyor, bacak bacak üstüne atıyor. Bazen başına başka bir şey takıyor. böyle olması lazım. Siyasetçi böyle olur. Geçende de bir yerde dedi ki; 'Bana bak Tayyip Erdoğan. Senin oyun yüzde 51. Eğer bir puan düşer de yüzde 50 alırsan bu seçimlerde sen kayıptasın' dedi. Allah söyletti. Bahçeli bizim yüzde 50 alacağımızı görmüş anlamış kabul etmiş yüzde 50 alırsan ziyandasın diyor. Biz yüzde 49'a da razıyız kardeşim. Bak seni çok sevdiğim için sana çok daha küçük bir hedef koyacağım Sayın Bahçeli; 'Yüzde 20 alamazsam yirmi senedir sürdürdüğüm bu genel başkanlığı bırakacağım' diyebilir misin? Ben duymadım. Duyacağı yerlerde söyledim. Başbakan belki kızıyor ama yüzde 20 yahu. Bir parti yirmi yıl sonra yüzde 20 alamaz mı kardeşim?" ifadelerini kullandı.

"YAPMA ÇİRKİN OLUYORSUN"

Muhalefeti eleştiren Arınç, "Bu gün yapılan nedir? İftiradır, suçlamadır, hakarettir. Kılıçdaroğlu bir saat konuşuyor 55 dakikası hakaret. Ağzına geleni söylüyor. Yapma çirkin oluyorsun. Hiç bir siyasetçinin ağzına bir başbakan için hatta sokaktaki bir insan için böyle konuşamazsın. Mahkeme karar vermedikten sonra senin bu sözlerin kendine döner. Söylediği hakaretleri Karaköy meydanında faiziyle kendisine iade ediyorum. Anadolu'da bir tabir vardır. Belden aşağı vurmakla insanları çöktüreceklerini sanıyorlar. Biz hukukçuyuz. Meclis soruşturması olmadan bir bakan başbakan hakkında dava açılamaz. 50 milletvekili imza verir. Sonra o bakanları yargılarsınız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin neredeyse 150 milletvekili var. Soruşturma önergesi vermiyor. MHP'nin 50 milletvekili var, 5 tane de BDP'den alır ama soruşturma önergesi vermiyor. Yargılanmasını istemiyor ama ne yapıyor. Bol bol küfür ediyor." diye konuştu.

"HÜKÜMETİ DEVİRMEK İSTEYENLERLE BİRLİKTE OLAMAZSINIZ"

Yerel seçimlerin genel seçimlere dönüştüğünü söyleyen Arınç, geçmişte belediye başkan adaylarının kapı kapı dolaşıp oy istediğini hatırlattı. Yerel seçimler öncesi bazı çevrelerin kapı kapı dolaşıp AK Parti aleyhinde propaganda yapıldığı iddiaları üzerine Cemaate seslenen Arınç, "Başkaları da kapı kapı dolaşıyor. düne karşı bizim kolumuza girip bizden istifade eden bizim bir yerlere getirdiğimiz insanlar, bu partiye oy vermeyin de bana yıllarca küfür eden partiye oy verin diyor. Siyaset bu noktaya geldi diyor. Buna tahammül etmek mümkün değil. Bu çok yanlış bir şey. Biz yıllarca sizinle birlikte sizin menfaatinize her zaman sizin yanınızda olduk. Siz neyi gösterdiyseniz oraya gittik. Başkaları size hakaret ederken küçük görürken, sizi tehlikeli görürken, sizi örgüt suçundan dolayı cezaevine atmak isterken biz sizi koruduk. Onlar temiz inançlı insanlardır namuslu insanlardır. Ülkenin birliğini isteyen insanlardır diye kanatlarımızın altına aldık. Bu gün siz hükümeti devirmek isteyenlerle birlikte olamazsınız. Olursanız Allah size bunun hesabını sorar. Bizim oyumuz eksilmez." ifadelerine yer verdi.

"KUMAR MI OYNUYORSUNUZ?"

"Çalışan insanlar var, onları lekelemeye kalkarsanız kimin değirmenine su taşıyorsunuz?" diyen Arınç, "AK Parti gitsin de kim gelsin diye çabalıyorsunuz. O gelsin dediklerinizin geçmişte bu ülkeye size yaptıklarını bilmiyor musunuz. Size yaptıklarını bilmiyor musunuz? Ama öyle bir noktaya geldiler ki medyadaki uzantılarıyla devlet içerisindeki organizasyonlarıyla savcıları hakimleri bazı kurumları elegeçirmişler haberimiz olmamış. Şimdi tek hedefleri var bu hükümet gitsin. Yerine kim gelsin peki? Orası önemli değil. Kumar mı oynuyoruz? Türkiye'nin buna hiç bir zaman tahammülü var mı? Bu başbakan 24 saat Türkiye'nin güvenliğini, petrolünü, Suriye'yi, sınırları, yapılacak yatırımları hızlı trenleri düşünüyor. Onlar hiç bir şey düşünmüyor. Yeter ki bizim dediğimiz olsun kim gelirse gelsin diyor. Bu düşünce yanlış bir düşünce. Bu düşüncenin sahiplerini uyarıyorum. Lütfen size bu kötülükleri yapanlarla birlikte olmadığını sözyleyin. Bu taraftan yanlış yapan varsa hesabını görelim. O taraftan yanlış yapan varsa siz aranıza mesafe koyun. Her gün televizyonlarınızda gazetelerinizde bize muhalif olanları çıkararak bize ateş ediyorsunuz. Görülüyor ki bu seçimler hükümetin de seçimleridir. Hizmetler diyorsa bir insan belediye başkanını seçerken hükümete de oy atacak." şeklinde kaydetti.

Konuşmasının ardından Arınç dinlenmek üzerine otele çekildi. Arınç yarın sabah İzmir'den hareketle Van'a geçecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195