Title of a News Article

Arınç'tan Ekinci'ye övgü dolu sözler...

Arınç'tan Ekinci'ye övgü dolu sözler...
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından organize edilen ve binlerce kişinin katıldığı istişare toplantısı dolu dolu geçti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı istişare toplantısında Eyyübiye Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetler konuşuldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından Mihraplı Mahallesi’nde organize edilen ve binlerce kişinin katıldığı istişare toplantısına katıldı. Arınç’a Vekil Özcan ve Başkan Ekinci tarafından yöresel kıyafet olarak bilenen aba takımı giydirilerek hediye edildi. Bülent Arınç, AK Parti Hükümetinin yaptığı çalışmaları anlatarak muhalefet partilerine yüklendi. Konuşması sık sık tekbir ve tezahüratlarla kesilen Arınç, coşkulu kalabalık karşısında memnuniyetini dile getirdi.

Eyyübiye İlçesine bağlı Mihraplı Mahallesi’nde düzenlenen istişare toplantısına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. Saat 14:30’da başlayan istişare toplantısına; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da  katıldı. Arınç’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati, Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye ilçe Başkanı İsmail Demirbaş, AK Parti SKM İl Başkanı Süleyman Elgün, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, AK Parti İl ve İlçe teşkilat üyeleri, Ovanın önde gelen kanaat önderleri, birçok mahalle muhtarı ve Mihraplı Mahallesi sakinleri katıldı.

Toplantı saatinden çok önce bölgeye gelen ve sevgi gösterileriyle karşılanan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci için kurban kesildi. Başkan Ekinci, toplantıya katılan muhtarlar ve Mihraplı mahallesi sakinlerinin oturduğu çadırları tek tek dolaştı. Binlerce kişinin doldurduğu çadırların kurulduğu istişare toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi övmeden de geçmedi. Yaptığı çalışmaları, gitmiş olduğu Mihraplı Mahallesi sırasında gören Arınç, istişare toplantısında mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmasında, ‘Buraya Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaları konuşmaya geldik’ dedi.

İstişare toplantısında kurulan platformda Mihraplı Mahallesi ve diğer çevre mahalle muhtarlarına ve sakinlerine hitaben ilk olarak Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuştu.

Başkan Ekinci, oluşan yoğun kalabalık karşısında heyecanlı bir konuşma yaparak; “30 Mart yerel seçimleri sonrasında bizlere verdiğiniz güçlü destekle göreve başladık. Başladığımız ilk andan itibaren gecesiyle gündüzüyle demeden hizmetkârlığa koştuk. Biz bu yola çıkarken tek derdimizin sizlere hizmetkarlık olduğunu biliyorduk. Böyle bir fırsatta bizlere verildikten sonra bizlerin yapacağı tek şey sizlerin takdirini kazanmak, Sizlerin takdirini kazanmanın tek yolu hizmetlerden geçer. Bizim söylemlerimiz projelerimizle icraatlarımızla belli olur. Seçimlerden önce demiştik ki seçimlere kadar biz konuşacağız ama seçimlerden sonra icraatlarımız konuşacak. Hamdolsun geçtiğimiz bir yıllık süre zarfında bunu hak edecek birçok şeye imza attık. Bunlara imza atarken tabi ki güçlü ak kadrolar sayesinde imza attık. Tabi ki 2002 öncesi ve sonrasında AK Partinin yaptıklarını her alanda görüyoruz. bu kadar işin yapıldığı bir yerde tabi ki AK Partili bir belediyede üzerine düşeni fazlasıyla yapar. Hamdolsun bunu bizler de fazlasıyla şimdiye kadar yerine getirdik. Sayın Başbakan Yardımcım ve çok değerli misafirler 7 Haziran’a çok az bir zaman kaldı. Bizler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 81'le Reisi cumhurumuza katkıda bulunduk. İnanıyorum ki 7 Haziran sonrasında da kendi rekorumuzu kıracağız. Bu toplantıya ev sahipliği yapanlara da çok çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

Milletvekilleri Halil Özcan ve Seydi Eyüpoğlu da  kısa bir selamlama konuşması yaptılar. Ardından sözü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’ye bıraktılar.

Nebati; “Çok değerli misafirler, bugün burada Eyyübiye'nin çalışkan olduğu kadar da güzel insan Belediye Başkanımızın güzel çalışmaları için buradayız. Bugün çok değerli bir konuğumuz var. Bugüne kadar bu davanın yılmaz bekçisi, bu ülkenin ve milletin sevdalısı bu milletle beraber Türk’ü, Kürdü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkez’i, Diyarbakırlısı, Hakkarilisi, Mardinlisi, Urfalısı hepsi benim dostumdur, kardeşimdir diyenlerle beraber yürüyen bizim ağabeyimiz olan, sadece Türkiye'de değil Saray Bosna'da da sesi duyulan, Kudüs'te de, Kahire'de de, Mekke'de de, Medine'de de dostları olan ve dava arkadaşları olan Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yürüyen büyük ağabeyimiz, değerli ağabeyimiz Bülent Arınç aramızda hoş geldiniz şeref verdiniz.” Dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise son konuşmacı olarak platforma çıktı. Yoğun ilgi gören Arınç, şunları söyledi;

“Burayı bana kardeşlerimin anlattığı kadarıyla biliyorum. Sizlerle iftihar ediyor ve sizleri alnınızdan öpüyorum. Allah sizlerden razı olsun. Değerli kardeşlerim buradaki insanlarımızın vatanseverliği memleketimize bağlılığı, inancımıza örf ve adetlerimize bağlılığına herkes şahit olmuş ve bütün dünya takdir ediyor. Sizler geçmişten bu yana hak davanın yolcusu, hak davayı temsil edenlere en büyük desteği verdiniz. O yüzden aldığımız bütün sonuçlar yüz ağartıcıdır. İftihar ediyoruz. Biraz önce Belediye Başkanımızda ifade etti yüzde seksenlerle cumhurbaşkanımıza en büyük desteği verdiniz. 3 milletvekilliği seçimlerinde de 3 defa iktidar olduk. Her birinden yüzde 60 verdiniz, yüzde 70 verdiniz, 12 milletvekilinin en az 10 tanesini Ak Partiye kazandırdınız. Belediye seçimleri oldu. Her seferinde kazandık. Büyük şehri kazandık, ilçeleri kazandık. Şu anda da ilçelerin yüzde doksanında AK Partili belediyeler var. Hamdolsun Türkiye'de en az 20 ilden daha büyük nüfusu olan Eyyübiye Belediyesi de AK Parti'de ve Mehmet kardeşimizde.”

Yapılan konuşmalar sonrası binlerce kişi için hazırlanan yemeğe de iştirak eden ve bölge sakinleriyle aynı sofrayı paylaşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha sonra alkışlarla alandan başka bir programa katılmak üzere ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195