Title of a News Article

Aşiret 3 bin kişi ile BDP’ye Yürüdü

Xidreka Aşireti 3 bin kişi ile BDP’ye Yürüdü

Aşiret 3 bin kişi ile BDP’ye Yürüdü
banner206
 Urfa’nın Viranşehir ilçesinde BDP’ye katılımlar çığ gibi büyüyor. İlçenin değişik kesimlerinden her gün katılımlar yaşanırken, bugün de Viranşehir’in Xidreka aşireti 3 bin kişi ile BDP’ye yürüdü.

 

Viranşehir’de her gün BDP’ye yeni katılımlar gerçekleşiyor. İlçede yaşayan her kesimden katılımların olduğu BDP’ye bugün de Xidreka aşireti görkemli bir şekilde katıldı. AKP Viranşehir Belediye Başkan Aday Adayı İshak Kaya yaklaşık 3 bin Xidreka Aşireti mensubu ile BDP’ye katıldı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen binlerce aşiret üyesi, BDP Bayrakları, BDP Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, Viranşehir Belediye Eş Başkan Adayları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin posterleri açarak, “Bijî Serok Apo’ sloganları ile Karacadağ Caddesindeki BDP seçim bürosuna yürüdüler. Xidreka aşiretine çevrdeki yurttaşlarda sloganlar ve alkışlarla destek verdiler. Xidreka Aşiretini BDP Viranşehir Belediye Eş Başkan Adayı Emrullah Cin, BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve yüzlerce partili alkışlarla karşıladı. Xidreka aşiretinin seçim bürosuna girmesi ile havai fişek gösterisi başladı. Ardından konuşan Viranşehir Belediye Eş Başkan Adayı Emrullah Cin, Xidreka aşiretinin evlerine geldiklerini ve evlerinin BDP olduğunu söyledi. Cin : “Barış kervanı sizin de gördüğünüz gibi her gün daha da büyüyor. Bu akşam Viranşehirimizin büyük aşiretlerinden Xidreka aşireti barış kervanına katıldılar. Partilerine, adaylarına, barış kervanına sahip çıktılar. Onlara sizin adınıza teşekkür ediyorum. Her geçen gün biz biraz daha büyüyeceğiz buna inanıyorum. Birliğimiz daha da büyüyecek. Viranşehir’de, Urfa’da, Türkiye’de ve tüm Ortadoğu’da  daha da güçleneceğiz. Renklerimizle, dilimizle, kültürümüzle birlikte yaşayacağız. Ortadoğu renga renk çiçeklerin bahçesi olacak.” Diye konuştu.

 

Ardıdnan Xidreka aşiretinden Haşim Kaya, Belediyenin, ancak Osman Baydemir ve Emrullah Cin ile daha iyi işler yapacağını belirterek : “Osman Baydemir ve Emrullah Cin Viranşehir, Urfa ve Kürdistan için önemli kişilerdir. Partimizi ve adaylarımızı güçlendireceğiz. Onlar için her kesimin oyunun isteyeceğiz. Onlar için çalışacağız. Ama bu çalışma onların şahsı için değildir. Tüm halkımız içindir. Hepimize başarılar” dedi.

‘Halkımızı Sevmemiz Gerekiyor’

Ardından Konuşan Mele Nizamettin tüm dünya halklarının milletlerini sevdiğini fakat Kürtlerin yeni uyanmaya başladığını belirtti. Mele Nizamettin : “Allah sizi ben bir kadın ve bir erkekten farklı olarak yarattım, sizin birbirinizi tanımanız gerekiyor. Bizim de birbirimizi tanımamız gerekiyor. Siyasetin adı yalan olsa da yalan değildir. Tabi demokrasi olması şartı ile. Siyaset idare demektir. Kavga etmeden, akıl ve fikirle idare etmektir. Hafızi Şirin demiştir ki, her iki dünyanın geçimi iki kelimededir. Nedir bu kelimeler, düşmanlarla idare, dostlarla muhabbettir. Bizim de bu sözlere uymamız gerekiyor. Bizim halkımızı sevmemiz gerekiyor. Tüm dünya halkı milletini seviyor biz yeni uyandık. Bakın Naidi Nursi Diyor ki ‘Ey Kahraman Kürtler’ demiyor kahraman Türkler, onun kitabı bende var ve ben okudum. Kürtlere ‘Ey Kahraman Kürtler’ diyor. ‘Ey Kahraman Kürtler 500 seneden beri uykudasınız yetmez mi?’ Artık yeter uyanın, hala uyuyan halkımız var. Artık yavaş yavaş halkımız bize katılacak ve biz de güçleneceğiz ve birliğimiz sağlanacak. Milletini partisini sevmeyen bir insanın bence hacca gitmesi de kıymetli değildir. Ne yaparsa boştur. İnsanın önce halkını sevmesi lazımdır. Dünyada her çeşit halk var sadece biz özgürlüğümüzü alamadık. Allaha şükür imkanlarımız var. Evimizde bile kürtçe konuşamıyorduk. Herkesin çalışıp bu partiyi üstün kılması gerekiyor” dedi. HABER NURETTİN KARAKIŞ

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195