Title of a News Article

Asırlık hayal gerçek oluyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, viranşehir ilçesinin 100 yıllık su hasretinin sona ereceğini, 378 bin dekarlık tarım arazisinin suyla buluşacağını ve yaklaşık 230 Trilyon bir ödenek ayrıldığını müjdeledi.

Asırlık hayal gerçek oluyor.
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Partisinin Viranşehir İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Viranşehir ilçesinin asırlık hayalinin gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

TBMM'sinde yaklaşık bir ay devam eden bütçe maratonun tamamlanmasının ardından seçim bölgesi olan Şanlıurfa'ya gelen Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir ilçesinde ilk etapta 378 bin dekar arazinin suyla kavuşacağının müjdesini verdi.  Dün Partisinin Viranşehir ilçe Başkanlığına yeni seçilen Mehmet Yıldırım ve yeni yönetimi tebrik eden Akyürek, yaklaşık 2 saat boyunca partililerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.  İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ve yeni yönetimin 2015 te yapılacak olan genel seçimlere hazır olmasını  ve Partinin halka açılmasını isteyen Milletvekili Akyürek, Viranşehir ilçesinin asırlık sorunlarının çözülmesi için gece-gündüz devam eden çalışma temposunu devam ettireceğinin sözünü verdi.

TARIM VE SANAYİ KENTİ OLACAĞIZ

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir ilçe halkının  yıllardır dört gözle  beklediği Fırat suyunun gelmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. DSİ Şube Müdürlüğünün Viranşehir ilçesine kurulduğunu hatırlatan Akyürek' Uzun süredir peşinde olduğum en büyük projemiz olan 378 bin dekarlık tarım arazisinin sulaması işlemi için geri sayım başlamıştır. 5 Şubat 2015 günü DSİ  Genel Müdürlüğü tarafından hayal denilen bir projenin daha ihalesi yapılacak bu ihale Viranşehir ilçesini yakından ilgilendiriyor.  DSİ Genel Müdürlüğü GAP Kapsamındaki Sulama projelerinden bir tanesini daha hayata geçiriyor. 220 bin Dekar Tarım arazisinin sulanmasını ve drenajını sağlayacak Viranşehir 1 Pompaj Sulaması ve 158 bin Dekar Tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Viranşehir 2 Pompaj Sulaması projelerinin yapım ihaleleri yapılıyor. İlçemizdeki toplam 380 bin dekar arazideki tarımsal sulamayı elektriğe bağımlılıktan kurtaracak bu projeler ilçemiz için hayati öneme sahip. Bu projenin toplam maliyeti ise 230 Trilyondur.Viranşehir ve Viranşehirli hemşerilerimize hayırlı olsun' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195