Title of a News Article

Aslan'dan çağrı

Aslan'dan çağrı
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı İş Kadını Essum Saatçi Aslan, Türkiye'nin barış ve huzur içindeki istikrar ortamını sürdürmesi için AK Parti'ye ihtiyaç olduğunu söyledi. 

OSMAN KAYA
AK Parti Haliliye İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ederek AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan İş Kadını Essum Saatçi Aslan, Türkiye'nin barış ve huzur ortamındaki birlikteliğinin devam etmesi ve ekonomik istikrar için halkın bir kez daha AK Parti hükümetine güvenmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü korunarak, yıllardır yapılmayanları yapan AK Parti, adeta ülkemizin sigortası, güvencesi olmuştur” dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, AK Parti’yi neden tercih ettiğini şu sözlerle anlattı;

“2002 yılında AK Parti’nin kuruluş aşamasında Türkiye’de hiç yapılmayan bir şey yapıldı. Bir kafa grubu oluşturuldu. AK Parti’nin bir danışma kurulu vardı ve önemli profesörlerden, ciddi bilim adamlarından destek alındı ve parti prensipli, ne yaptığını bilen, adımlarını doğru atan bir parti oldu. Ben de akılcı bir insanım dolayısıyla karşımda neye muhalefet etmediğini bilen, bilmeyen birkaç parti var bir de attığı adımlarda güçlü emin adımlarla giden bir parti var. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Ben de bu sebepten dolayı doğru olanın AK Parti olduğunu düşündüm ve dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapmaya karar verdim.”

AK Parti’nin başlatmış olduğu ‘Barış Süreci’ne de vurgu yapan Aslan, “AK Parti ile birlikte Türkiye’nin terör sorunu tamamen ortadan kalkmıştır. Tabi bu şimdi geçiş sürecidir ve çeşitli problemler olacak. Bu problemleri de bu kadar önemli bir adım atıldıktan sonra kolaylıkla hal edileceğini düşünüyorum. Ben bir Kürt kızı olarak, bir Arap kızı olarak, bir Türk kızı olarak kimsenin böyle bir derdin kalmadığını düşünüyorum. Çünkü Kürtler artık siyaset yapabiliyorlar ve artık parlamentodalar. Dolayısıyla AK Parti, bugüne kadar gelen ve kimsenin cesaret edemediği kangren olmuş bir yarayı resmen tedavi etti ve bu tedavi sürecinde iyileşmek için çeşitli ilaçlar kullanmak gerekiyor, tedavi uzun bir süreç ve onun da doğru yönetileceğine inanıyorum. 2023 yılında Türkiye farklı bir vizyonla var olmuş olacak” şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının bugün milletvekili aday adayları içerisinde 12 ismi seçeceklerini anımsatan Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden destek istedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195