Title of a News Article

Ayhan: AKP'ye kırmızı kart gösterilecek

Ayhan: AKP'ye kırmızı kart gösterilecek
banner206
Halkların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili ve Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, 7 Haziran seçimlerinde seçmenlerin AKP’ye kırmızı kart göstereceğini söyledi. 

UĞUR BUDAK
HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP Haliliye İlçe Eş Başkanı Mehmet Melik ve Danışmanı Sıtkı Dehşet ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gazeteci Reşat Uzun ile seçimler üzerine bir süre sohbet eden Milletvekili Ayhan, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Seçime yaklaştıkça çalışmalarının daha fazla arttığını vurgulayan Ayhan, “Özellikle Urfa’da partimize yönelik büyük bir ilgi var, AKP’ye karşı büyük bir tepki var, ben bunların da sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Urfa’da hemen hemen birinci parti durumundayız. Bunun temel nedeni de AKP’nin 13 yıllık tek başına iktidar olmasına rağmen Urfa’nın temel sorunlarına ilişkin herhangi bir çözüm üretmeyişidir, verilen vaatleri yerine getirmeyişidir, hizmet alanında ciddi bir çalışma yapmayışıdır” dedi.

Ayhan, Urfa’da işsizliğin eski orana göre daha fazla arttığını dile getirerek, “Elektrik sorunu artmış, esnaf iş yapamamaktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Çiftçiler geçim sıkıntısı yaşıyor, köylerimizin elektrik ve su sıkıntısı var,  Urfa’nın eğitim, sağlık sorunları katlanarak devam ediyor. Kısacası AKP Urfa’ya verdiği sözleri yerine getirmedi, bundan dolayı Urfa’da çok ciddi bir rahatsızlığa ulaşmıştır. Bütün bunları biz halkımızla kurmuş olduğumuz ilişkilerde onlara yapmış olduğumuz ziyaretlerde bire bir kendilerinden dinliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye Urfa’dan büyük bir ders vereceklerini, AKP’yi cezalandıracaklarını söylüyorlar. Özellikle Urfa seçmeni AKP’ye 7 Haziran’da kırmızı kart göstereceklerini söylüyorlar” diye ifade etti.

 

“Çözüm süreci ilerlesin”

“Vatandaşın öncelikli talebin çözüm sürecinin ilerlemesidir” diyen Milletvekili Ayhan, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu temel taleplerden biridir. Özellikle 2 yıla aşkın süredir yürüyen çözüm ve barış süreci var. Vatandaş öncelikle bu barış sürecinin akıbete uğratılmamasını istiyor. AKP’nin bo noktadaki samimi davranmayışı vatandaş tarafından tepkiye yol açıyor. Ayrıca köylerde büyük bir elektrik sorunu baş göstermektedir. Elektrik borcundan dolayı çiftçiler desteklemelerini de alamıyorlar. Çiftçinin desteklemeleri bloke ediliyor, bu köylülerde ciddi bir rahatsızlığa yol açıyor. Diğer yandan da işsizlik sorunu büyük bir problem. Urfa’da yeni istihdam alanlarının açılmaması işsizliği arttırıyor. Bu seçmenlerde büyük bir rahatsızlık yaratıyor.

Baraj sistemi çok antidemokratik bir sistem. Baraj sistemi temsili adaleti çok ciddi bir şekilde engelleyen, adaletsizliği yaratan bir sistemdir. Tüm bunlara rağmen parti olarak seçime girdik. Şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar, halkın göstermiş olduğu ilgi Türkiye’nin dört bir tarafındaki sevgi baraj sorunumuzun olmadığını gösteriyor. Halkın bizden beklentisi sandıklara sahip çıkmamızdır. Sandıkların korunmasına dair sık sık uyarıda bulunuyorlar. Seçim günü sandıklara müdahale edileceği, sandıklarda çeşitli hile ve seçim kurulunda oyunların oynanacağını çok ciddi bir şekilde kaygı ve kuşku var halkta. Bizde buna ilişkin çalışmalarımızı yürütüyoruz, tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. Tüm sandıklarda müşahit bulundurma ve o sandıklara ait verileri elimizde bulundurmaya yönelik bir çalışma var. Urfa’da da bizim çok rahat bir şekilde 6 milletvekili alabilme gibi bir hedefimiz var ve şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda da 350-400 Binin üzerinde bir oyu hedefliyoruz. Bunu Urfa’da alçağımızı da düşünüyorum. Herkesin demokratik hakkını kullanarak sandığa gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 09:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfali
urfali - 9 yıl Önce

Namusu serefi olan kürt hdp ye verir namus var eger

SIRADAKİ HABER

banner195