Title of a News Article

Ayhan, rekor nasıl kırdıklarını açıkladı

.

Ayhan, rekor nasıl kırdıklarını açıkladı
banner206

Referandumda yüzde 95,3 oranındaki ‘evet’ oyu ile Türkiye 3’üncüsü olan Akçakale İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, “Bizim halkımız her zaman devletinin yanında olmuştu, bu seçimde de aynı tavrı sergilediler, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Suriye sınırında yer alan Akçakale İlçesi de, Türkiye rekoru kıran Harran kadar adından söz ettiren ilçeler arasında yer aldı. Sandıktan yüzde 95,3 oranında evet oyunun çıktığı Akçakale, Türkiye’de en fazla ‘evet’ oyu veren ilçeler arasında 3’üncü sırada yer aldı. Akçakale İlçesindeki bu referandum başarısının sırlarını AK Partili İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile konuştuk.

 

“Bizim ilçelerimiz hizmete bakmıyor”

Şanlıurfa’da en az hizmeti alan ilçeler arasında yer alan Harran ile Akçakale’nin referandumda en çok ‘evet’ oyu verdiğini belirten Ayhan, “Çünkü bizim ilçelerimiz hizmete bakmıyor, bizim ilçelerimiz vatanına, bayrağına sahip olmak için oy veriyor. Bizim halkımız her zaman devletinin yanında olmuştur. İnşallah bundan sonra gerek Akçakale gerekse de Harran İlçelerimiz hizmet anlamında pozitif ilgiyi görürler” dedi.

 

İşte Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile yaptığımız röportaj;

Pazar günü düzenlenen referandum sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle halk oylaması sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Biz sınır ilçesi olması münasebetiyle vatansızlığın, bayraksızlığın ne olduğunu en iyi bilen ilçelerden birisiyiz. Referandum geçmemiş olsaydı, Avrupa ve dış ülkeler Türkiye üzerinde açık açık oyunlar oynayacaklardı. Allah’a çok şükür referandum yüzde 51,4 oy oranı ile çıktı. Şanlıurfa’dan da çok iyi ‘evet’ oyu çıktı. İlçemiz, Türkiye genelinde ‘evet’ oyu ile 3’üncü oldu, Harran da 1. oldu. Harran’ın yüzde 99 oy oranı almasını bekliyordum, 97 aldılar, bizde yüzde 98 almayı düşünüyorduk ama yüzde 95 oy oranında kaldık. Öncelikle referanduma katılım gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Akçakale olarak ‘evet’ oyu ile Türkiye 3’üncüsü oldunuz, bu başarıyı nasıl yakaladınız?

Bu başarı aslında benim başarım değildir, bu başarı halkın başarısıdır. En son genel seçimde de Türkiye 2’ncisi olmuştuk. Bu referandum sürecinde de vatandaşlarımızla sürekli iç içeydik. İlçe seçmenlerine sürekli referandumun öneminden bahsettik, onlar da gereken cevabı sandıkta verdiler, ben kendilerine çok teşekkür diyorum. Yüzde 95,3 aldık ama gönül isterdi ki yüzde 98, 99 alıp Türkiye 1’incisi olalım ancak, inşallah diğer seçimlere bakıp hedeflediğimiz başarıyı yakalarız.  105 Bin nüfusumuz var, 115 Bin de Suriyeli mülteci kardeşimiz var. Bu vatandaşlarımız Suriyelilerin yaşantılarını görüyorlar, insanların nasıl mağdur olduklarını görüyorlar. Bundan dolayı ilçemizde ‘evet’ oyu rekor kırdı.

 

115 Bin Suriyeli mülteci ilçenizde bulunuyor, mülteciler referandum sonuçlarını nasıl karşıladı?

Suriyeli mülteciler bizden daha çok seçimin sonucu merak ediyordu. Sonuçlar açıklandıktan sonra Suriyeliler, bizden daha fazla kutlama yaptı. Suriyeliler, darbe olduğunda da çok korktular ve darbenin başarısız olması ile birlikte yine sevinç gösterileri yaptılar, çünkü darbe olsaydı onlar ülkelerine gönderilecekti. Allah’a şükür darbe de gerçekleşmedi, referandumda da başarılı olduk. Avrupa her ne kadar seçim döneminde karşımızda olduysa da bundan sonra devletimizin yanında olacağını düşünüyorum.

 

Akçakale’de ne tür sorunlar var?

Şimdi biz soruna bakmıyoruz, zaten sorunlara baksaydık ilçemizden yüzde 95 oranında ‘evet’ oyu çıkmazdı. Akçakale kırsalında özellikle sorunlarımız çok. İlçe nüfusundan fazla Suriyeli kardeşimiz var, onların da yükünü taşıyoruz ama bu konuda gereken desteği göremiyoruz. İlçe belediyesi olarak geldiğimiz günden beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz ama sorunları bir türlü bitiremedik. Bu sorunlara rağmen vatandaşımız oyunu her zaman devletimizin yanından taraf kullanmıştır. İlçemizde artık bu sorunların, Suriyeli mülteci sorununun çözüleceğini arzuluyoruz.

Hükümetimizin referandum sonuçlarından sonra Akçakale ve Harran ilçesine pozitif olarak bakacağını düşünüyorum.  Çünkü en az hizmeti alan ilçeler, en çok oy veren ilçeler oldu. Bizim ilçelerimiz hizmete bakmıyor, bizim ilçelerimiz vatanına, bayrağına sahip olmak için oy veriyor.

 

İlçenizin karşısında Suriye’ye bağlı Telabyad İlçesi bulunuyor, orada son durum nedir?

7 Haziran’dan bu yana Telabyad’ta terör örgütü PYD bulunuyor. Biz ilçe olarak bundan rahatsızız, biz her zaman diyoruz ki; Terörle komşu olmak istemiyoruz. Suriye Devletinin bölünmeden orada yine hükmünü sağlamasını istiyoruz. Biz biran önce PYD’nin yanı başımızdan gitmesini istiyoruz.

 

Referandumdan sonra Türkiye’yi nasıl günler bekliyor?

Referandumdan sonra istikrar gelecek, önümüz artık açık. 2019 yılında seçimler olacak. Ekonomik anlamda da ülkemizin iyi olacağını düşünüyorum. Bundan sonra koalisyon korkusu yaşanmayacak, buda ülkemiz açısından çok iyi olacak.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ediyorum

Bu fırsatı sunduğunuzdan dolayı ben sizlere teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195