Title of a News Article

Ayhan zaferi bu ilçede kutladı...

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan Hilvan ve siverek ilçesinde ki kutlamalara katıldı.

Ayhan zaferi bu ilçede kutladı...
banner206

 HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, seçim zaferi kutlamalarını Hilvan ve Siverek ilçesinde gerçekleştirdi. Ayhan, her iki ilçede yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan önceki gün il Başkanlığı tarafından organize edilen mitingin ardından  kendi seçim bölgesi olan  Siverek ve Hilvan'da teşekkür mitinglerinde katıldı. Ayhan ilk olarak Hilvan ilçesinde giderek Hilvan merkezde parti binası önünde bulunan kalabalığa seslenerek başarıyı kutladı.  Ayhan daha sonra Siverek ilçesine gitti. HDP ilçe teşkilatı tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri ilçenin Cumhuriyet meydanında akşam saatlerinden itibaren başladı. Cumhuriyet meydanına gelen  yaklaşık 15 bin kişi davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Pkk ve Türk bayraklarının sallandığı alanda uzun süre havai fişekler patlatıldı.

BARAJLARI YIKTIK

 Seçim bölgesi olan Siverek'te elde edilen başarının ardından  oldukça sevinçli görünen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan' Barajlar Siverek ilçesinden başlayarak yıkılmıştır'dedi.  İbrahim Ayhan yaptığı konuşmada şöyle dedi. "  Sizlerin büyük çabası ve büyük fedakarlığı sonucunda biz bugün başı dik, onurlu bir şekilde yaşıyoruz,  bu gün Türkiye'de barışı kardeşliği ve huzuru savuna biliyorsak barışın mimarı sayın Abdullah Öcalan sayesindedir, bu zaferi Sayın Öcalan'a armağan ediyoruz, biliyorum çok coşkulusunuz sadece burda olan değil, şu anda Siverek dışında olan tüm kardeşlerimizle aynı coşku ve sevinci yaşıyorlar, Avrupa da olan, metropoller de olan ve dağda olan Siverek'li kardeşlerimize bin selam diyoruz,  sizin bu başarınızla birlikte zindanlarda olan arkadaşlarımızda dağda olan yoldaşlarımız da hep birlikte yanımızda olurlar, Kürdistan'da AKP tabela partisi oldu artık ampulleri patlattınız" dedi.

 

GERGİN ANLAR YAŞANDI.

İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından gece yarısına kadar devam eden eğlencenin dağılışı sırasında bazı partililer  güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerine torpido attı. Çevik kuvvet ekiplerinin arasında patlayan torpidolara tepki gösteren bazı partililer kol kola girerek polis ve partililer arasına insan zinciri çekti,  yaşanan gerginliğin ardından ilçede sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen HDP'liler gece boyu uzun araç konvoyları ile ilçe merkezinde tur attı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195