Title of a News Article

Aziz Aydınlık kime çağrıda bulundu?

.

Aziz Aydınlık kime çağrıda bulundu?
banner206

 CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı koltuğuna yeniden oturan Aziz Aydınlık, terör olaylarıyla ilgili çok sert konuştu. Hiç kimsenin koltuk sevdasına girmemesi gerektiğini belirten Aydınlık, “Hiç kimsenin kendi hissiyle hareket ederek Türkiye'yi yangına körüklemeye hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı ve Başbakan zaman kaybetmeden barışı sağlamalıdırlar” dedi. 



RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İş Adamı Aziz Aydınlık oldu. Geçen hafta yapılan olağanüstü kongreye tek liste halinde giderek yeniden CHP’nin İl başkanlığına seçilen Aziz Aydınlık ile; siyasete adım atmasını, seçimleri, son dönemde artan terör olaylarını ve CHP’nin hedefini konuştuk. 2000 Yılında siyasete CHP ile merhaba diyen Aziz Aydınlık, geride kalan 15 yıllık siyasi geçmişinde CHP İl Başkanlığı için 5 defa gitti, 6 defa da geldi. Dededen Cumhuriyet Halk Partili olduklarını dile getiren Aydınlık, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde CHP’nin sandıktan birinci çıkacağını iddia etti. Seçim çalışmalarına start vereceklerini dile getiren Aydınlık, CHP’nin Şanlıurfa’da bu kez 1. Sıradan Mehmet Vedat Melik ile seçimlere katılacağını da vurgulayan Aydınlık, “Şanlıurfa’da uzun zamandır vekil çıkaramıyoruz, bu seçimlerde inşallah vekil çıkarmayı başaracağız” dedi.

1 Kasım’daki seçimlerde de sandıktan tek partili iktidarın çıkmayacağını belirten Aydınlık,  “1 Kasım seçimleri Türkiye’nin kader günü olacak. Cumhuriyet Halk Partisi de, Türkiye’nin kurtuluşu olacak” diye kaydetti.


 

İşte CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Şanlıurfa Hilvan doğumluyum. 15 Yıldır bu partiye hizmet yapıyorum. İl Genel Meclis adayı oldum, milletvekili adayı oldum. 4 Defa seçim, 2 defa da kayyum olarak 6 seferdir CHP İl Başkanlığı görevini üstleniyorum. Siyasette görev sabit bir şey değildir; görevden alınırsın, gidersin, gelirsin bunlar bizim için çok önemli bir olay değildir. Çünkü siyaset yapıyoruz. 5 Eylül'de olağanüstü kongre yapıldı, kongrede CHP'li delegelerin desteği ile tek liste halinde yeniden başkanlığa seçildim. Ankara'ya giderek mazbatamı aldım, şuanda genel seçimler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aday adaylarımız da tamamdır. Seçim startımızı verip seçim çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah bu dönem milletvekili çıkarmaya çalışacağız.

 

Siyasete nasıl atıldınız, siyasete olan merakınız nereden geliyor?

Ben 1985 yılında Hilvan'dan Şanlıurfa'ya yerleştim. 30 Yıldır Şanlıurfa'dayım, geldiğim gibi iş hayatına atıldım. Çeşitli işler yaptım, galericilik yaptım, 20 yıldır da tarım makineleri imalatını yapıyoruz. Doğu'daki bütün tarım makinelerinin dağıtımını 20 yıldır yapıyoruz. Biz burada araba bayilikleri, traktör bayilikleri açtık. 30 Yıldır Urfa'ya ne hizmet yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bunun yanı sıra dedelerimizden gelme Cumhuriyet Halk Partiliyiz. 2000 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisindeyim. 15 Yıldır çeşitli kademelerde görev aldım, il yönetimine girdim tabi başkan yardımcılıklarını yaptım. 2006 Yerel seçimlerinde Hilvan'da il genel meclis adayı oldum, Cumhuriyet tarihinde Hilvan'dan alınmayan oyu o zaman aldım, 4 Bin oy aldım 50 civarında oyla kaybettim. 2007 seçimlerinde de 5. sıra milletvekili adayı oldum ancak kazanamadım. 2008 yılında İl başkanı oldum, bu görevim 2011 yılına kadar sürdü. İl Başkanlığına daha sonra 2, 2 buçuk yıl ara verdim fakat yine de partimden hiç ayrılmadım. 2014 yılının 6'ıncı ayında tekrar göreve geldim, 2014 yılının sonlarında tekrardan görevden alındım. Şimdi yeniden göreve geldim. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bizim herhangi bir sıkıntımız, partimizden ayrılmamız, kırgınlığımız hiçbir zaman olmadı. Görevde olduğum zaman da CHP'ye gönül veren bir insanım, görevde olmasam da aynı şekilde çalışmamı sürdürüyorum. İnşallah bu seçimlerde Eski Milletvekilimiz M. Vedat Melik adayımız olacaktır. 12 Milletvekili adayımızla birlikte il örgütü ve ilçe örgütleri olarak seçim çalışmamıza start vereceğiz.

 

"Türkiye'nin kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi'dir"

Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz, provokasyonlara kimse kapılmasın. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi vardır. 1923 Yılından bugüne kadar ismi değişmeyen ve yoluna emin adımlarla yürüyen bir partidir. Mustafa  Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Cumhuriyet Halk partisi olduğu sürece bu ülke inşallah hep ayakta kalacaktır. Bu dönem öyle inanıyorum ki; Herkes Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verecek, gönül verecek. CHP'nin bugüne kadar hep ne haklı olduğunu insanlar görecekler, 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin Türkiye'de 1. parti olacağına inancım sonsuzdur. Ancak ve ancak CHP, bu ülkeye birlik ve beraberlik, barış, kardeşlik, saygı, sevgi getirecektir. Bunlar CHP'nin her ferdinde vardır. Hiç bir CHP'li bugünkü bu olayları ne tasvip eder ne ister nede yapar. Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye'nin temel taşıdır, Türkiye'nin sahibidir, Cumhuriyettir, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün devamıdır. Bu seçim sürecinde insanlar artık bunu görmüştür, bizlere sahip çıkacaktır. Bizde milletimizin, 70 Milyon insanın temsilcileri olarak Türkiye'ye hizmet edeceğimize inanıyorum. Türkiye'nin kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

 

7 Haziran seçimlerinden sonra terör olayları yine gündeme geldi. Yeniden şehit haberleriyle yatıp kalkıyoruz. Terör olayları neden yeniden ortaya çıktı?

CHP, koalisyon sürecini çok iyi yönetti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin geleceği için elini taşın altına koydu. Ancak koalisyon kurulmadı. Ama CHP'nin tavrının ne olduğu gördü. AKP'nin de, MHP'nin de HDP'nin de tavrı bellidir. CHP, hiçbir partiye kulak asmadan vatan, millet, birlik ve beraberlik için hareket etti. CHP Genel Başkanı, televizyonlara çıkarak, 'Benim milletim bir bütündür' diyerek hiçbir ayrım yapmıyor. Bu nedenle bizim için halk önemlidir, bizim için koltuk falan önemli değil. CHP, hiç bir zaman koltuk sevdasında olmadı. CHP'nin hiç bir zaman kırmızı plaka sevdası olmadı. CHP'nin halk sevdası var. Doğu ve Güneydoğu'daki hareketlerin tamamını tabi ki kınıyoruz. Arabalar yakılıyor, dükkânlara saldırıyorlar, insanlar işsiz kalıyor. Bu olaylar böyle devam ederse Doğu ve Güneydoğu'da gıda bulunamayacak. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz biran önce buna çok acil bir şekilde çözüm bulmalıdır. 2-3 Yıldır herkes barış için çalışıyordu ama maalesef son 2 aydır barış Süreci bozuldu. Biran önce bu terör olaylarını önlemelidir, insanları da barış adıyla sağduyuya çağırmalıdır. Biz barıştan yanayız. Analar ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz. Polisin de, askerin de, dağdakinin de anası, babası ağlıyor. Doğu'nun otobüsleri Batı'da taşlanıyor neden taşlanıyor, bu Kürt meselesi değildir ki terörle diğer Kürtleri aynı kefeye koymak olmaz. Biz binlerce yıl Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle hep birlikte yaşıyoruz. Cumhurbaşkanının, Hükümetin biran önce barışa el atması lazım. Hiç kimse koltuk sevdasına girmemeli, hiç kimsenin kendi hissiyle hareket ederek Türkiye'yi yangına körüklemeye hakkı yoktur. Hiçbir liderin kendi sevdası için, kendi koltuğu için bu halkı bu şekle düşürmeye hakkı yoktur. Herkesin sağduyulu olması lazım, herkesin bu işe el atması lazım. İnsanlar arasındaki bu sıkıntının kalkması lazım.

 

Önümüzde erken seçimler var. 1 Kasım'da yapılacak seçimler için CHP'den Urfa için kaç kişi milletvekilli aday adayı oldu?

Milletvekili adaylarımızda sıkıntı yoktur, aday adayı sayımız 12'inin çok üzerindedir. Seçim çalışmalarımıza hemen başlıyoruz, sandık üyelerimizi belirliyoruz. Biz seçime hazır olan bir partiyiz ama bu sıkıntılar da inşallah çok kısa sürede bitmelidir. Bu sıkıntılar bitmezse halk sandığa gitmeye korkuyor, halk ne şekilde sandığa gideceğini düşünüyor. 1 Kasım, Türkiye'nin kurtuluşu olacaktır. Bu oy verecek insanların elindedir. Bu konuda bütün halkımızın da sağduyulu olması lazım. Halkımız Türkiye'ye sahip çıkıp barıştan yana olan, huzuru getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne oylarını vermelidir.

 

1 Kasım seçimlerinde tablo nasıl olur. Sandıktan tek partili iktidar çıkabilir mi?

Bu süreçten sonra sandıktan tek partili iktidarın çıkacağını düşünmüyorum. Ancak hangi parti barajı aşarsa aşsın, aşmazsa aşmasın bu insanların sorunu değildir. İnsanların tek sorunu barış, kardeşlik, sevgi, yaşamadır. İnsanın yaşaması olmadıktan sonra hangi parti kazanırsa kazansın beni ilgilendirmez, ben önce yaşamıma bakarım, çoluk çocuğumun hayatına bakarım. Koltuk sevdasından herkesin vazgeçmesi lazım, insanları düşünelim. Türkiye güllük gülistanlıktır diyorlar ama 900 TL'ye insanları çalıştırıyorlar. CHP olarak asgari cüreti 900'dan 1500 TL'ye çıkaracağımız zaman 'kaynağı nerden bulacaksınız' diyorlardı. Sabahtan akşama kadar sıkılan kurşunların parasını çalışanlarımıza vereceğiz. Bu sayede vatandaşımız ölmeyecek, polisler ölmeyecek hem de askerler ölmeyecek ve maaşlar artacak. Maaşların yükselmesiyle bir şey kaybetmeyiz ama bir insanın ölmesiyle insanın dünyası kayboluyor. Koltuk sevdasını bırakın bunu düşünün.

 

Başkanım son olarak neler eklemek istersiniz?

Vatandaşımızın sağduyulu olması gerekiyor. Hiçbirimiz birbirimize düşman değiliz. 70 Milyon insan kardeşiz, beraber bu ülkede yaşıyoruz, beraber düğüne gidiyoruz, beraber cenazeye gidiyoruz. Bunun için birbirimizi sevelim, birbirimize sahip çıkalım hiç kimsenin koltuk sevdasına düşmeyelim. Bu seçim Türkiye'nin kaderidir, Türkiye'nin kurtaracak bir seçim olacak. İnsanlarımızın artık liderler sevdasından kurtulması lazım.  Herkes sandığa gittiği zaman elini vicdanına koysun oy kullansınlar. Bu oy Türkiye'nin kaderidir, bu oy çocuklarımızın kaderidir, bu oy insanlarımızın kaderidir, bu oy gençlerimizin kaderidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran'da verdiği seçim vaatleri bu seçimde de geçerlidir.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 18:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Demir
Ahmet Demir - 9 yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun başkanım. i̇nşallah urfa sizinle birlikte milletvekiline kavuşacaktır.

Adem AĞA CUDA t
Adem AĞA CUDA t - 9 yıl Önce

tüekiyede herkes başkan gibi düşünse inan bi mermi bile patlamaz saygılar başkanımm

Mehmet izol
Mehmet izol - 9 yıl Önce

Haklısınız başkanım

SIRADAKİ HABER

banner195