Title of a News Article

Bağlı, muhalefete çattı

 Bağlı, muhalefete çattı
banner206

AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, muhalefet partilerini seçim vaatlerinden dolayı sert sözlerle eleştirdi. Bol keseden vaat vermenin artık bittiğini belirten Bağlı, “Kuş musunuz, avcı mısınız? Ne olduğunuzu bilmek istiyoruz” dedi. 

AHMET KEMAL AYHAN
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mazhar Bağlı, Halfeti’den Ülke TV’nin canlı yayın programına konuk oldu. Doğum yeri olan Halfeti’den canlı yayın programına bağlanan Bağlı, muhalefet partilerine sert sözlerle yüklendi.

Halfeti’nin Güneydoğu’nun ‘Saklı Cenneti’ olduğunu aktaran Bağlı, Halfeti’nin tarihi ve kültürüyle Şanlıurfa’nın en önemli ilçelerinden birisi olduğunu söyledi. Halfeti’den ilk defa milletvekili adayı olarak AK Parti’den seçime gittiklerini vurgulayan Bağlı, “Şimdiye kadar 30 yıl civarında oldu sadece buradan bir senatör seçilmişti, şimdiye kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmemişti, ilk defaHalfeti temsil edilecek. Bizde çok yoğun bir biçimde Halfeti’de ve Urfa’da seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimi bir şölene dönüştürmek için gayret ediyoruz” dedi.

Bağlıi bu seçimlerin çözüm süreci içinde büyük bir önem arz ettiğini belirterek, “Biz istiyoruz ki Türkiye’de bu sorun siyaset üzerinden, demokrasiyle, insan haklarının ortak paydasından çözülsün. Türkiye’nin uzun bir süredir bu konuyla ilgili yürütmüş olduğu çalışmalar var. AK Parti ilk defa bu sorunun demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çözülmesiyle ilgili pek çok adım attı, pek çok projeleri hayata geçirdi. Bu sürecin sağ salim bir biçimde bir güvenli limana iletilmesi, örgüt bileşenlerinin bölge insanlarının iradesi üzerinde kurmuş olduğu vesayeti bertaraf etmesi açısından çok çok önemli. Bu seçimi bu anlamda çok önemsiyoruz. Zira buradaki insanlar da bir huzur gelsin istiyorlar, bir kalkınma olsun istiyorlar” diye ifade etti.

Muhalefetin seçim vaatlerini de değerlendiren Milletvekili Adayı, “Bu vaatler gerçekten insanı 1990’lardaki Türkiye’nin içine düşmüş olduğu durumu anlatıyor maalesef. Hatırlarsanız kim ne verdiyse ben beş fazlasını veririm demek suretiyle insanların duyguları üzerinden bir istismar yapmak suretiyle Türkiye’de siyaset kurumunu iş yapamaz hale getirmişlerdi. Siyasetçileri güvenilmez kişiler hale getirmişlerdir, onların bu tavırlarının zararı sadece belli bir seçimdeki iktidar partisi veyahut başka bir partiye değil bütün memlekete oluyor. Bol keseden vaat vermenin artık bittiğini bilenlerden birisiyim. Nereden buluyorsunuz kaynağını sorduğumuzda diyorlar ki; Kasada para var. Kasada para var hükümet çalıştı, memleketi zenginleştirdi dediğimizde de ‘yok siz memleketi zenginleştirmediniz, borç batağındayız’ diyorlar. Hangisine inanalım? Kuş musunuz, avcı mısınız? Ne olduğunuzu bilmek istiyoruz. Bu vaatler gerçekten ciddiye alınır vaatler değiller. Bu vaatler üzerinden ülkenin nasıl bir istikrarsızlığa gittiğini, ülkenin nasıl çulunun eşiğine geldiğini en iyi bilen ülkelerden birisiyiz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195