Title of a News Article

Bağlı:Çabaları boş

Bağlı:Çabaları boş
banner206

 Paralel örgüt medyasının, cumhurbaşkanlığı seçimine aylar kala Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül arasında bir anlaşmazlık varmış algısı oluşturmaya çalışması siyasilerin tepkisine neden oldu. AK Parti MKYK Üyesi ve Gazetemizin Köşe Yazarı Mazhar Bağlı, “Paralelcilerin çabası boş” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine üç ay varken şimdiden cumhurbaşkanı kim olacak sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Cumhurbaşkanlığı konusunda başbakanla oturur konuşuruz” şeklindeki açıklamalarına rağmen paralel örgütün medyası, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında sorun ve anlaşmazlık varmış algısı oluşturmaya çalışıyor.  

BAĞLI: “PARALELCİLERİN ÇABASI BOŞ”

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, cemaat medyasının cumhurbaşkanı ile başbakan arasında sorun olduğunu düşünmelerinin nedenini Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki kardeşlik hukukunun neyi gerektirdiğinin bilmemelerine bağladı.

Bağlı, “Böyle bir hukuku yaşamamışlar, böyle bir hukukun gereğini yerine getirmemişler. Her türlü ilişkinin bir hesap üzerinde olduğunu düşünüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız arasındaki ilişki siyasi ilişkinin ötesinde bir kardeşlik hukukuna dayalı bir ilişkidir. Onların bu tür hesaplarına uygun bir strateji gelişmeyecektir. Ne bir çatışma ne de bir gerilim ortaya çıkacaktır. AK Parti en uygun yolu seçecektir” dedi.

Bağlı, “aşbakan Erdoğan inşaallah Cumhurbaşkanı adayı olacak. Başbakanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığında ona karşı birini ortaya çıkarıp birisini piyasaya sürerek ‘Acaba engelleyebilir miyiz?’ diyerek başkalarını desteklemeleri cemaatin bazı yazarları tarafından yazılıyor. Bu boş bir çabadır, daha önce milletten 30 Mart’ta bir tokat yediler. İnşaallah cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı şekilde bir hezimet ile karşılaşacaklar” ifadelerini kullandı. (Akit)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195