Title of a News Article

Bağlı'dan HDP'ye sert sözler

Bağlı'dan HDP'ye sert sözler
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “7 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek “Bu seçimler seçimlerin anasıdır. Elinde taş, sopa, silah ve Molotof kokteyli olanları demokrasi havarisi olarak göstermek istiyorlar. Demokrasiye vurgu yapanları, kardeşliği tesis etmek isteyenleri ve barışı getirmek isteyenleri ise  diktatör olarak tanımlıyorlar. Bu seçim bize kurdu kuzu olarak yutturmak isteyenlerin maskesini düşürecek öneme sahiptir ve bunun için de titiz davranmak gerekir.”

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, seçime kısa bir zaman kala çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Her gittiği yerde sevgiyle karşılanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, milletin hizmetkârı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yaklaşık 40 mahalle muhtarı ve kanat önderleri ile bir araya gelen Bağlı, katılımcılara eski ve yeni Türkiye'yi anlattı.

Türkiye'nin son yıllarda büyümede büyük ivme kazandığını vurgulayan Bağlı, "Türkiye’nin önemli sorunlarının olduğunu biliyor ve bu sorunları çözmek için sizlerle birlikte yürüyoruz, yürümek istiyoruz. Her hangi bir sorun yaşadığımızda sizlerin bizlerle olmanızın hakkı ödenmez. Türkiye’nin 2002 Yılından bu yana çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğini, çok önemli kalkınma hamlesinin gerçekleştirdiğini Ülkemiz için önemli sorunları çözmek için önemli projeleri gerçekleştirdiğini hep birlikte görüyoruz. Bunları yapabilmemizin tek bir dayanağı var oda sizlerin kıymetli desteğidir" dedi.

 

ÇETELER URFA SİYASETİNDE ETKİLİ OLMAMALI

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, vatandaşın oyu ile Şanlıurfa'yı çetelere bırakmayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Sizlerin demokratik bir ortamda ve özgürce bize verdiğiniz oylar bizleri cesaretlendirip onurlandırıyor. Sizlerin verdiği oylar Şanlıurfa’nın dengesini kuracaktır. Sizlerin duyarlı tercihi olmazsa piyasada dolaşan bu çeteler Urfa siyasetinde etkili olacaktır. Çeteler Urfa siyasetinde etkili olursa, şuanda içinde bulunduğunuz evin, arazinin ve çocuklarınızın sahipleri sizler olamazsınız. Bu derebeylerinin nasıl bir sistem kurmak istediklerini çok iyi biliyorum. HDP ve bileşenleri demokrasi için değil, derebeylik için oy avcılığı yapmaktadır. Bunların Kürt diye bir dertleri yok, tek dertleri kendi ideolojileridir. Modası geçmiş sol bir ideoloji uğruna tüm Kürtlerin değerlerine hakaret etmekten çekinmezler. Kürtler üzerinden tüm marjinalleri ve toplum karşıtlarını meclise taşımak istiyorlar. Bunların derdi Kürt meselesi değil, istikrarı bozmaktır. Bu gerçeklerin farkına vararak gerekli hassasiyeti göstermenizi bekliyorum. AK Parti’nin bazı politikalarını beğenmeyebilirsiniz  buna itiraz etmenin yolu oy vermemek değil, yanlışları düzeltmek için ikaz etmektir. Bugün oy verirken bir kez daha dikkatli davranmamız gereken bir dönemdir. Sizlerin büyük bir sorumlulukla oyunuza ve sandığa sahip çıkacağınıza inanıyorum. Oylarımıza ve sandığa sahip çıkarak aslında çocuklarımızın ve torunlarımızın da geleceğine sahip çıkmış olacaksınız ve bizler de sizin bize emanet ettiğiniz iradenize sahip çıkacağız. Vereceğiniz oyların sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız, bunu sizlere taahhüt ediyorum."

 

HAKİKATLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, partilerin demokrasi  ve insan hakları çerçevesinde propaganda yapması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Daha dün Şırnak’ta farklı bir Partinin propagandasını yapanların demokrasiden anladığının ne olduğunu çok net gördük. Sadece partilerinin adında demokrasi var bunların. Zihinlerinde ve önlerinde demokrasi yok. Tipik bir tek parti refleksi var. Bunların kafasındaki demokrasi sadece ve sadece HDP’ye oy vermektir. Tıpkı ulusalcı Kemalistler gibiler. Oysa demokrasinin en büyük düşmanı tek tip tercih dayatmaktır. Bu seçim bu derebeylerin maskesini düşürecektir."

Prof. Dr. Mazhar Bağlı ‘ya programlarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı  Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü İlçe başkanı Ahmet Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195