Title of a News Article

Bahçeli, Urfa’dan memnun!

 Bahçeli, Urfa’dan memnun!
banner206

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin il binasını ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimlerde Şanlıurfa'da oy oranlarının arttığını ifade eden Bahçeli, "MHP olarak Şanlıurfa'da çok oy artışı olmuştur. Ama belediye başkanlığı nasip olmamıştır. Çünkü bu seçimler zor şartlar altında sürdürülmüştü. Şanlıurfa'da MHP inşallah şan bulacaktır" dedi.

 

"Erdoğan'ın aklanması gerek"

Türkiye'nin gündeminin gittikçe yoğunlaşıp derinleştiğini ve birçok konunun yeni gündem oluşturduğunu dile getiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması için öncelikle aklanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bugünkü siyasi iktidarın mahalli idareler seçimlerinde ortaya koymuş olduğu tavırlarının bir benzerini şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapmaya gayret gösterdiğini görüyoruz. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentisi olmayacaktır. Çünkü Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olabilmesi için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarında aklanmaları gerekmektedir. Bu olmadığı müddetçe Cumhurbaşkanlığı olma ihtimalleri çok zayıftır ama zorlamaktadırlar."

 

"Dostu kalmayacak"

MHP lideri bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılınç'ın açıklamalarına ilişkin soruyu da yanıtlayarak, "Başbakan geçmişte kimle dost idiyse şimdi düşman ilan etti. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştı. O da Erdoğan'ın eski bir dostudur. 11 yıldan bu yana ülkenin yönetiminde yargıyla hükümet arasında çok sıcak bir diyalog varken, şimdi birden bire bir düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Bu gidişle Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de dostu kalmayacaktır. Bunlar eski dostlardı. Eğer bir sorunları varsa Ak Parti iktidarının çok yargıyı sıkıştırması, kuşatması, siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartamayan son günde ne olduk ki birden bire cesaretlendi. Bu iki dostun arasına bu milleti sokamamaları lazımdır. Dostken savaşmanın gereğini kendilerinin anlaması lazımdır" diye konuştu.

 

Bu millettin öz evladı Cumhurbaşkanı seçilecek

Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin düşüncelerinin sorulduğu soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Başkanlık sistemi kısa bir sürede olacak bir durum değildir. Bu bir Anayasa Değişikliği öngörür. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan, diktatör olabilmenin yolu olarak parlamenter sistemde kurtulmak istemektedir. Bu da dikkate alınması gereken bir konudur. Ama bu millet bütün bu oyunları bozacaktır. İnşallah 10 Ağustos birinci tur olmazsa, 24 Ağustos'ta ikinci turda Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılmak suretiyle bu milletin öz evlatlarından hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bir Cumhurbaşkanı seçeceklerine inanmaktayız."

 

Bahçeli'nin aile bağları Siverek'e dayanmakta

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Siverek'te bulunan Fetahlı ailesinin kendi ailesinin bir parçası olduğunu aile bağlarının Siverek'e dayandığını da anlatarak, "Türkiye genelinde bizim ailemiz çok yaygın bir ailedir, bir bölümü de Siverek'tedir. Süleyman Şah'ın Anadolu'ya geçişi döneminde gelmiş olan bir ailedir. Şu an ki Karacadağ'ın etrafında konaklamış sonrada Siverek'e yerleşmişler. Bugün de akrabalarım bir sünnet törenine katılacağım" dedi.

 

Balıklıgöl'ü dolaştı

Bahçeli, MHP il binasındaki açıklamalarının ardından kentin simgesi olan Balıklıgöl yerleşkesini dolaştı. Kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bahçeli, kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attıktan sonra Siverek'e hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195