Title of a News Article

Bakan Çelik günler sonra konuştu...

.

Bakan Çelik günler sonra konuştu...
banner206
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, en düşük emekli aylığının 2 bin TL'ye yükseltilmesi konusunda kurumca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, soru önergesinde yapılan araştırma sonuçlarına göre emeklilerin asgari yaşam standardı için en düşük emekli maaşının 2 bin TL olması gerektiğini belirterek, 'Bu konuda herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?' diye sordu.

KANUNU HATIRLATTI

Soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre bağlanan gelir ve aylıkların, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar artırılarak belirleneceğinin hüküm altına alındığını söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN TL OLACAK MI?

Kanunu hatırlatan Çalışma Bakanı, en düşük emekli aylığının 2 bin TL'ye yükseltilmesi konusunda kurumca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

EMEKLİ PROMOSYON ALACAK MI?

Çalışma Bakanı, kurumca emekli ve hak sahiplerine promosyon ödemesi ile ilgili toplantıların gerçekleştirildiğini, görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını söyledi.

SAĞLIKTA KATKI PAYI KALKACAK MI?

Çalışma Bakanı, sağlıkta katkı payı uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin soruya Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununu hatırlatarak yanıt verdi.

Çalışma Bakanı, katılım paylarında ve bazı sağlık hizmetleri için gereksiz kullanımı azaltma, sağlık hizmetlerinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, kişilerin prime esas kazançları, gelir ve aylıklarının tutarı ve benzeri ölçütler dikkate alınarak yüzde 10 ila yüzde 20 arasında olmak üzere kurumca belirleneceği hükmünün öngörüldüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195