Title of a News Article

Bakan Çelik: Silahlar gömülecek!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Türkiye’nin en büyük müzesinin restoranında Suruç ilçesinin muhtarlarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Haber: Paşa BENZER

ŞUSKİ   Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, BŞB Genel  sekreter yardımcısı Hamdi Us ile birlikte Muhtarların sorunlarını dinleyen Bakan Çelik;  “Bu milletin birliğinden, bütünlüğünden rahatsız olan yabancı unsurlar var, eyvallah onlar bizim düşmanımız içeridekilere ne oluyor. Düşmanın bunu istemesine bir şey diyemezsin düşman çünkü zaten ama içeridekilere ne oluyor bunu hepinizin düşünmesini istiyorum. Seçim güvenliği konusunda endişesi varmış, yani seçimde güvenlik isteyen bilmem ne olsa, ben burada 3 tane seçim geçirdim, seçimlerde ne olduğunu biliyorum. Baskının, tehdidin nereden geldiğini biz çok iyi biliyoruz. Buna müsaade etmeyeceksiniz olmadık sıkıntılı ve baskılı ortamlar oluşturacaksın sonra diyeceksin ki milli irade, demokrasi silah ve tehditle demokrasi olmaz bunları gömeceksiniz. Silahlar gömülecek ve demokratik şekilde bir yarış yapılsın gelsin Türkiye’yi kim idare edecekse etsin. Bir elde demokrasi bir elde silah bu Türkiye’nin artık kaldıracağı bir şey değildir.” Dedi.

Bakan Çelik; “Huzurun, barışın ve kardeşliğin kıymetini bilelim yapılacak şeylerin peşine düşelim. Çözülmesi gereken çok meselemiz var. Ne yaptınız diyor, Suruç’a git sulamayı gör, Urfa’ya gel tonlarca hizmeti gör. İstediğin ilçeye git neler yapıldığını sayalım her yerde büyük hizmetler yapıldı. Onun için kimse nankörlük yapmasın, daha da iyisini yapalım daha da çok yapalım eyvallah onun için zaten toplanıyoruz, onun için mücadele ediyoruz. Muhtarlarımızla bir araya gelmek, esnaflarımızı ziyaret etmek ve seçim çalışmalarını sürdürmek için Şanlıurfa’ya gelmiş bulunuyoruz. Bu çerçeve de çarşıda çok yoğun geçen esnaf ziyaretinden sonra Suruç’tan gelen siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz.” Diye konuştu.

 

“ŞANLIURFA’NIN 1 GÜN DAHİ KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOKTUR”

Şanlıurfa’nın yeni dönem için zaman kaybetmemesi gerektiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Gelişen, kalkınan, büyüyen diğer illerle yarışan Şanlıurfa’nın 1 gün dahi zaman kaybetmeye tahammülünün olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Katrilyonu aşkın bir yatırımla Suruç Sulama kanalının açılması ve ilk etapta 55 bin dönüm yerin sulanıyor olması ve yıl sonuna kadar bütün ovanın sulanmasıyla ilgili çalışmalar devam ettiğini hepiniz biliyorsunuz. Şimdi hızlı bir şekilde 150 yataklı hastanesinin çalışmalarına başlayacağız. Umarım 1 yıl içerisinde Suruç Hastanesini hizmete sokmuş olacağız. Bunun yanında 26 okul yapıldı. Meslek lisesi talepleri vardı bunların hepsini bu dönem içerisinde Suruç’a kazandırıldı. Halk bankası şubesi, yüzme havuzu talebi, sentetik çim saha talepleri vardı bunlar gerçekleşti. Bunların dışında mutlak surette Suruç’ta planlama ve alt yapı çalışmaları yapılması gerekiyor. Alt yapı için İller Bankasından çıkarılan 300 milyar kaynakta var. Suruç’un alt yapısı son derece önemli yani bu sorun ötelenecek bir sorun değil ama biz sorun çözmekle, milletin derdiyle ilgilenmekten ziyade maalesef bazı kesimler ideolojik çatışmalar, kepenk indirme, taş atma, tehdit etme bu şekilde bir düzeni bölgeye kurma çalışması içinde olanlar var. Ben Suruçluların bu konuda çok sağlam ve dik durmalarını istirham ediyorum. Yani bir taraftan yapan bir anlayış bir taraftan da yıkan bir anlayış var. Hizmetle hizmeti yok etmeye çalışmanın yaşandığı bir seçim atmosferi içerisindeyiz. Onun için bütün Şanlıurfa ve Suruçluların bu konuda üzerine düşen görevi hiç çekinmeden sandıklarda gerçekleştirmelerini ben şahsen istiyorum.” Diye belirtti.

Bakan Çelik; “Batıda ne varsa Güneydoğu’da da o olmaya başladı. Refah düzeyi bir bir ülkenin her köşesine ulaşmaya başladı. Ne terörü şimdi söyler misiniz Suruç ovası sulanıyor, bereketleniyor ne terörü ne adına terör var mı bir gerekçesi, haklar diyor. Ne hakları verilmedi ki baskıcı anlayış ve olağanüstü hal kalktı. Doğuştan gelen bütün haklarda verildi. 13 katrilyon yatırım aldı Şanlıurfa, hiçbir il bu kadar yatırım almadı. 81 ilin önündeyiz, eğitimde en çok yatırımı alan il Şanlıurfa, sağlıkta en çok yatırım yapılan il Şanlıurfa, her alanda en çok yatırım il Şanlıurfa’dır. Suriye’ye mi çevireceksiniz Şanlıurfa’yı Allah korusun Suriye bölününce vatansız bir milletin ne hale düştüğünü görmüyor musunuz, 2 gün içerisinde 200 bin Kobani’li gelmedi mi Türkiye’ye ve Türkiye bu yaralı sarmıyor mu, gerçekleri görelim ve gerçekleri konuşalım.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195