Title of a News Article

Bakan Çelik Urfa'yı değil, Bursa'yı seçti!

.

Bakan Çelik Urfa'yı değil, Bursa'yı seçti!
banner206

70 isimden 40'ı adaylık başvurusu yapmadı. Başvuru yapmayanların arasında Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik gibi isimler var. Şanlıurfa eski Milletvekili, eski Bakan Faruk Çelik ise Bursa’dan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kongre ve seçim hazırlıklarını aynı anda yürüten AK Parti'de liste mesaisi başladı.

 Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının perşembe akşamı sona ermesinin ardından 3 binden fazla başvuru arasından listeler şekillendirilecek. 7 Haziran öncesi bu rakam 6 bin 223'tü.

Üç dönemliklere kapı açılmasıyla 7 Haziran'da listelerde yer alamayan Binali Yıldırım'dan Ömer Çelik'e, Recep Akdağ'dan Taner Yıldız'a kadar çok sayıda 'ağır top' adaylık başvurusu yaptı.

7 Haziran'da aday olamayan 70 isimden 30'u müracaat ederken; en büyük sürpriz Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Sadullah Ergin, Cemil Çiçek ve Hüseyin Çelik'in de aralarında olduğu bazı isimlerin başvurusunun aday sisteminde görülmemesi oldu.

Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Kurul'un bu isimleri, kendi başvuruları olmasa da onaylarını alarak listelere koyma yetkisi var.

Yine halen üçüncü dönemini geçiren Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek gibi bakanlar da yeni dönemde Meclis'te yer alabilmek için gerekli işlemleri tamamladı. Ayşenur İslam bu kez başvurmadı.

 

USTAOĞLU VE ULUPINAR ADAY ADAYI

Davutoğlu'nun yine memleketi Konya'dan yer alacağı listede sanatçıdan akademisyene iş adamından gazetecisine farklı kesimlerden isimler yer alıyor.

 30 senedir uluslararası arenada Türk markalarını tanıtan Fahri Ustaoğlu, Bartın'ı temsil etmek amacıyla aday adaylığı başvurusu yaptı. Son yerel seçimlerde Karabük Belediye Başkan aday adayı olan gazeteci ve iş adamı Özgür Ulupınar da bir başka dikkat çeken isim.

 

MİLLİ GÖRÜŞ VE MİLLİYETÇİ ADAY İDDİASI  

Kurulan komisyonlar vasıtasıyla aday başvuruları tek tek inceleniyor. 18 Eylül'e kadar 550 kişilik aday listesine son şekli verilecek. AK Parti, daha önce Demokrat Parti ve Has Parti'den bazı isimlere kapısını açmıştı. Bu seçimler öncesinde de Milli Görüş'ten ve Ülkücü Hareket'ten önde gelen isimlerin AK Parti'ye katılabileceği belirtiliyor.

Kulislerde Fatih Erbakan ile görüşülebileceği öne sürülürken; Tuğrul Türkeş'in de AK Parti listelerinde yer almasının sürpriz görülmemesi gerektiği konuşuluyor.

 

KİM NEREDEN BAŞVURDU?

Eski bakanlar Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı ile Burhan Kuzu İstanbul'dan; Bülent Gedikli Ankara'dan, Bekir Bozdağ Yozgat'tan, Recep Akdağ Erzurum'dan, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'dan, Ömer Çelik Adana'dan, Faruk Çelik Bursa'dan, Nurettin Canikli Giresun'dan, Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız ise, Kayseri'den aday adaylığı müracaatında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195