Title of a News Article

Bakan Çelik’ten müjde üstüne müjde!

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından merkez ilçe muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıda Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik müjde üstüne müjde verdi.

Bakan Çelik, 200 yataklı sözünü verdiğimiz Eyyübiye hastanesini önümüzdeki günlerde hizmete açıyoruz. 600 yataklı tıp fakültesini Şanlıurfa’ya kazandırdık ve hizmete açılacak. İnşallah bir aksilik olmazsa Sayın Cumhurbaşkanımız 24’ünde gelip bin 700 yataklı şehir hastanesinin temelini atacak.” Dedi.

 

13.6 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

Son 4 yılda Şanlıurfa’ya 13.6 katrilyon liralık yatırım yapıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “4 sene içerisinde bu kitapta bulunan ve size söz verdiğimiz 400 proje ne ise bunları tamamlayarak Allah’ın izniyle kendi dönemimizi kapatmış oluyoruz. Şunu ifade edeyim Şanlıurfa’ya sevdamız devam edecek. Türkiye’de 4 yıl içerisinde en çok hizmeti alan il Şanlıurfa’dır. İster Gaziantep’le mukayese edin ister Diyarbakır’la, Rize ve Konya’yla mukayese edin, ister Bursa’yla mukayese edin tam 13.6 katrilyon liralık yatırım yapıldı.
Biz buraya geldiğimizde dedik ki burası aynı şekilde sanayi bölgesi de olsun, neden çünkü çocuklarımız iş bulsun diye, Urfa’daki 8 organize sanayi bölgesi tıka basa dolacak 100 bin Urfalı genç orada çalışacak, caddelerde servis otobüslerinden geçilmeyecek. Bu yola girdi Urfa dönüşü mümkün değil, geri dönemez, Gaziantep’i yakalayıp Konya’ya doğru gitmesi gerekiyor, gelişmiş bir il olması gerekiyor. Onun için bu alt yapı çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz.” Diye belirtti.

 

DERSLİK SAYISI 15 BİN OLDU

4 yılda 4 bin derslik sayısını 15 bin dersliğe getirdiklerinin altını çizen Bakan Çelik; “400 tane okul 1 katrilyon lira para aktararak bu okullar gerçekleştirildi. İlçelerimizde ve merkez yer bulmakta zorlanıyoruz yer buldukça okul yapmaya devam edeceğiz. Genelde 35-40’a indi sınıf mevcutlarımız bunlar büyük bir gayretle gerçekleşti ve Şanlıurfa’nın eğitim alanında büyük bir devrim yaşadığını itiraf ediyorum. 10 tane ili toplayın Şanlıurfa’da yapılan okul kadar okul yapılmamıştır.
Bakın her yere sorun acaba hangi ilde 6 bin 600 derslik yapıldı 4 senede, 13 seneyi söylemiyorum. 4 yılı söylüyorum 4 yılda 4 bin derslikten 15 bin dersliğe gelmişiz ve biz hesap veren siyaset anlayışıyla konuşuyoruz. Biz söyleriz ve yaparız, sözleriz gerçekleştiririz ve yeni dönemde inşallah arkadaşlarımız taahhüt edecek ve Allah’ın izniyle hep beraber Ankara’da elimiz güçlüdür bürokrasinin her kademesinde Şanlıurfa’nın emrinde olacağımızı bilmenizi istiyorum.” Diye söyledi.

 

URFA’NIN SORUNLARI İÇİN KANUN ÇIKARDIK

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Hilvan ilçesindeki sorunlarla ilgili kanun çıkardıklarını ifade eden Bakan Çelik; “Ceylanpınar’ın tapusu yok, ne zamandır 40 bin kişi oturuyor 100 senedir tapusu yok. Benim suçum mu Allah aşkına, arkadaşlarımın, sizin suçunuz mu Allah’a şükür bu kadro Ceylanpınar’ın tapusunu meclisten kanun çıkararak çözdü. Hilvan’ın mahkemelik durumları vardı, meclisten kanun geçirdik Hilvan’ın mahkemelik karayolları sorununu çözdük.” Dedi.

 

SAĞLIKTA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Sağlık alanında Şanlıurfa’ya müjde üstüne müjde veren Bakan Çelik; “Hastaneler nüfus genç, nüfus artıyor Şanlıurfa’nın sağlıkta yatırıma ihtiyacı var. 200 yatak Eyyübiye hastanesi yapacağız dedik şimdi ne yapıyoruz 800 yataklı Eyyübiye modern hastanesi yapıyoruz. Yapıyoruz değil yaptık şimdi açılıyor. Ağız ve diş sağlığı bölümü bitti, diğerinin iş tadilatı yapılıyor ve en kısa zaman içerisinde Eyyübiye hastanesi hizmete giriyor. 200 milyar lira harcayarak 600 yataklı tıp fakültesi hastanesini de Şanlıurfalılara kazandırdık ve inşallah sizin hizmetinizde olacak.
Buradan kalkıp Ankara’ya değil, buradaki profesörlerin önemle nitelikle hastalara dönüp tedavileri Şanlıurfa tıp fakültesi hastanesinde gerçekleşmiş olacak. Şimdi bir önemli sözümüz var, Allah inşallah bizi mahcup etmez 24’ünde bin 700 yataklı şehir hastanesini Sayın Cumhurbaşkanımızla atarsak o zaman değme Şanlıurfa’nın keyfine diyoruz. Onun için her şey şuanda hazır inşallah bir aksilik olmaz o temeli de attığımız zaman 50 yıllık sağlık sorunu, 50 yıllık okul sorunları çözülmüş oluyor ve Şanlıurfa bir başka şehir haline dönüşüyor. Bu şehir güzel ülkemizin inci şehri olacak bunu açıkça söylüyorum. Ne gerekiyorsa esirgenmiyor, esirgenmeyecek.” Diye konuştu.

 

“BİRİ BARAJLA UĞRAŞIYOR, BİRİSİ PARTİNİN BAŞINDA KALMAYLA UĞRAŞIYOR”

CHP ve HDP’ye de göndermelerde bulunan Bakan Çelik; “Aman ha Ak Parti’yi kendi partisi başında kalmaya çalışan bir başka partiyle mukayese etmeyin. Bir puan arttırayım diye şunu veriyorum bunu veriyorum. Neyi veriyorsun kardeşim, biz devleti yönetiyoruz devletin imkanları belli bu devletin petrolü yok, doğalgazı yok, bu devletin öyle havadan uçan göçen parası yok devletin gelirleri belli giderleri belli bunu dengeli kullanıp yatırıma dönüştürmezseniz memleketi 2002’de olduğu gibi uçurumun kenarına getirir aşağı doğru gönderirsiniz.
Diğer taraftan çözüm süreci barış nasıl olacak, barış kimsenin aklına geliyor muydu, barış kelimesi Ak Partiyle geldi. Bir insanın doğuştan aldığı temel haklar neyle bunun verilmesi konusunda Ak Parti teminat onun için bu konuda da baraj aşmaya çalışanlar sen baraj aşacaksın da Urfa’nın sorunları ne olacak. Yani biri barajla uğraşıyor, birisi partinin başında kalmayla uğraşıyor, Urfalılar hizmete devam diyor. Onun için burada maceraya girmeye gerek yok burada ayağa kalkma zamanı hep beraber güçlü bir Türkiye konusunda Şanlıurfa öncülük etmelidir, bu kadar açık söylüyorum.
Bunu gerçekleştireceğinize, bu sağlam ve asil duruşu sürdüreceğinize inancımız tamdır, Allah hepinizden razı olsun. Gecemizi gündüzümüze kattık, sağlığımızı önemsemedik sizin için helali hoş olsun diyorum. İnşallah bundan sonra da bu dostluk ve kardeşliğimiz devam edecek.” Şeklinde konuştu. Bakan Çelik’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bu arada toplantıya Ak Parti Şanlıurfa milletvekili adayları, belediye başkanları ve muhtarlar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195