Title of a News Article

Bakan, o aşiretleri barıştırdı

 Bakan, o aşiretleri barıştırdı
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i, Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesindeki barış yemeğinde binlerce kişi karşıladı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesindeki Kuran ve Çuvan aşiretleri arasında toprak meselesinden dolayı başlayan kan davası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı barış yemeğiyle son buldu. Barış yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Şanlıurfa Valisi izzetin Küçük Büyükşehir belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve binlerce vatandaş katıldı.Yaklaşık 4 yıl Atılgan ve Patlak aileleri arasında kavga ile başlayan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davasının sona erdiren barış yemeğinde konuşan Çelik, kanın aktığı yerde huzurun olmayacağını ifade etti. Bakan Çelik, çatışmanın kötülüğünden bahsederek şöyle konuştu: “Çatışma kötüdür çatışmadan yana olamayız. 30 yıldır millet olarak kan kaybediyoruz bu çatışmaların neticesin de 40 bini aşkın evladımız hayatını kaybetti. Kim kazandı silah tüccarları kazandı, eroin tüccarları kazandılar, bu ülkenin geleceği için iyilik düşünmeyenler kazandılar ama bu ülke kaybetti.”

Çatışma ortamının bitmesi için Cumhurbaşkanı başta olmak üzere taşın altına gövdelerini koyduklarını anlatan Çelik, şunları söyledi: “İlle de barış diyoruz, ille de kardeşlik diyoruz, ille de bu devleti beraber kuranlar geleceğin büyük Türkiye’sini beraber kursun diye gayret ediyoruz onun için mücadele ediyoruz. İnşallah çatışmalar bitecek ve 780.000 kilometrekare üzerinde yaşayan bütün vatandaşlarımız geçmişte olduğu gibi huzur içerisinde kardeşlik içerisinde, dayanışma içerisin de birlikte geleceğe yürüyeceğiz inşallah. Çünkü düşmanlıklar husumeti arttırıyor husumetler yeni yeni sorunları karşımıza çıkarıyor. Bize kan davası yakışmaz az önce müftü bey ifade ettiler, valimiz belediye başkanımız ifade ettiler, bize kan davası yakışmaz bize yakışan dostluk bize düşmanlık değil kardeşlik çok yakışıyor işte biz böyle bir milletiz. İşte Suriyeli iki milyon insana kucak kardeşlikten dolayı açtık biz insanları sevdiğimiz için açtık insanı insan olduğu için değer verdiğimiz için biz kucağımızı açtık. Bize yakışan düşmanlık değil kardeşlik, bize hasımlık yakışmaz bize hısımlık yakışır. Bugün çok şükür hesaplaşma günü değil bugün helalleşme günü bugün kucaklaşma günü biliyorsunuz kanla kan temizlenmez değerli dostlar değerli kardeşlerim. Kan akıyorsa huzur yok demektir, huzurumuz kaçmış demektir. Onun için burada sevdiklerimizi severken ölçülü sevmek durumundayız. İslam dini ölçü dini orta bir dindir, aşırılıktan bizi uzak tutar İslam dini böyle bir din”

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195